Наоми Осака бойкотира пресконференциите си на Ролан Гарос


Наоми Осака бойкотира пресконференциите си на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Guliver

1019 0

Четирикратната шампионка в турнирите от Големия шлем Наоми Осака заяви, че няма да отговаря на въпроси от медиите на тазгодишния Ролан Гарос, обяснявайки решението си с „товара върху психическото здраве на играчите“.

„Пиша това, за да споделя, че няма да давам пресконференции по време на Ролан Гарос. Често съм чувствала, че хората не мислят за психическото здраве на атлетите и това се усеща, когато видя пресконференция или участвам в такава. Често пъти седим там и получаваме въпроси, на които сме отговаряли редица пъти преди, или ни задават въпроси, които довеждат до съмнения у играчите – няма да позволя да стана обект на хора, които се съмняват в мен“, написа световната номер 2 от Япония в Туитър.

Международната федерация по тенис (ИТФ), Френската федерация по тенис (ФФТ), която организира турнира от Шлема, и Женската тенис асоциация (УТА) не пожелаха да коментират веднага публикацията на Осака. Бившата номер 1 при дамите добави, че решението й „не е нищо лично“ срещу турнира и подчерта, че има приятелски взаимоотношения с много от журналистите в Тура. Тя се надява, че надпреварите ще обмислят подхода си при пресконференциите. Квалификациите за Откритото първенство на Франция по тенис текат в момента, като мачовете от основната схема стартират в неделя, а финалът е насрочен за 13 май в Париж.

Турнирът никога не е бил сред любимите на Осака, която пропусна съревнованието миналата година заради пандемията от коронавирус. Тя никога не е преминавала отвъд трети кръг в четирите си участия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички