Новак Джокович посочи защо той, Григор Димитров и останалите се контузват


Новак Джокович посочи защо той, Григор Димитров и останалите се контузват
Снимка: Getty Images/Guliver

6352 0

Световният номер 1 в тениса при мъжете Новак Джокович говори за българина Григор Димитров и случаите на контузии по време на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open (Откритото първенство на Австралия). 

Сръбският тенисист го отдава на необичайните условия, на които бе подложен всеки състезател преди началото на състезанието поради пандемията от коронавирус. Самият Джокович има проблеми с коремните мускули, но все пак се класира за 1/2-финала в турнира, където ще играе срещу Аслан Карацев, който отстрани Димитров.

"Не е нормално. Не сме свикнали. Топ играчите са най-добре подготвени, доказано е във времето. Беретини, дори Рафа (Надал) дойде с контузия, аз, Саша (Зверев) имаше проблеми, Димитров…очевидно има общо с тези условия, в които сме, да започнем турнир от Големия шлем веднага след 14-15 дни карантина. За някои хора бе още по-трудно отколкото за нас, топ играчите, не мога да се оплаквам, някои не можеха да излизат от стаята си. Трябва да сме честни и да погледнем реалистично, че това влияе на физическото състояние на играчите. Това не е нормално. Говоря с много играчи. Повечето не искат да продължат със сезона, ако трябва да се карантинираме на повечето турнири. Трябва да го обсъдим сега. Говорих с някои от членовете на Съвета на играчите. Чакам отговори и искам да разбера как ще изглежда продължението на сезона след Австралия. Това не е добре за играчите.

Тук (В Австралия) получаваме наградния фонд, който получаваме обикновено. Това е една от големите причини защо играчите дойдоха, но няма да бъде такъв случаят на ATP 250 и ATP 500 турнирите. Чувам много оплаквания от играчи на Чалънджъри. Трябва да намерим начин. Чух играчи да говорят за нещо като балона в НБА, да играем 3-4 седмици на едно и също място, нещо такова, на най-високо ниво. Трябва да обсъдим различни варианти. По-голяма част от сезона ще продължи в Европа. Ако имаш семейство, не можеш да го вземеш със себе си, независимо от държавата, в която си, имаш право на само двама души с теб. На практика ще сме в балон през цялата година. Това е окей, ако няма карантина. Чувам, че в някои държави не искат да приемат граждани от определени страни" - заяви Джокович.

А след мача с Карацев Димитров призна, че не е можел да си обуе чорапите от болка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички