Ботини разкри как е помагал на Григор за участието в Australian Open от хотела си


Ботини разкри как е помагал на Григор за участието в Australian Open от хотела си
Снимка: Getty Images/Guliver

1161 0

Новият треньор на Григор Димитров Данте Ботини призна, че е подпомогнал подготовката на тенисиста за участието му на Откритото първенство на Австралия. Двамата бяха разделени за известно време заради изискванията за спазване на карантина, като българинът дори започна участието си на подгряващия турнир в Мелбърн без треньора си.

"Бях в контакт с него всеки ден и му казвах неща, които исках да прави, да тренира и да продължи с предсезонната подготовка, която направихме в Монако. Говорех с него и той ми даваше отзивите си. Казвах му каквото мога. Бях в контакт и с треньора на Гофен, който ръководеше тренировките", заяви Ботини за ATPTour.com.

"Казвах му (на треньора на Гофен, бел.ред.) неща, които бих искал да практикуват и той ми помогна с Григор. Трябва да благодаря на Жермен Жигунон за това. Помолих Григор и да ми изпрати няколко видеоклипа от тренировката. Не бяха твърде дълги, но поне можех да го видя", допълни треньорът. Както е известно, пътят на Григор в Австралия завърши в 1/4-финалите. Вижте тук повече за съперника, който го отстрани. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички