Григор Димитров призна: Не можех да си обуя чорапите преди мача


Григор Димитров призна: Не можех да си обуя чорапите преди мача
Снимка: Getty Images/Guliver

2769 0

Първата ракета на България Григор Димитров призна, че е изпитал физически проблем още в деня преди мача си срещу Аслан Карацев. Родната звезда отпадна от руснака в 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия, след като взе първия сет, но след това неразположението взе връх.

"Няма смисъл да крием нищо. Започна вчера след обикновено движение. После се случи в началото на мача. Той продължаваше да напредва и беше неудържим. Това бе неговият ден. Трябва да продължим напред, това е спортът", заяви Димитров след мача, цитиран от tennishead.net.

Григор потвърди, че става дума за контузия в гърба. "Не можах да си обуя чорапите преди мача. Затова знаех, че ще е трудно. Пробвах заради това, че е мач от Големия шлем, заради адреналина, а преди това бях и в много добра форма. Рядко съм бил толкова добър на Шлем. Още веднъж казвам, това е спортът. Уважение към съперника, не спря да настоява и да прави това, което трябваше", каза още българинът. А ето колко точки и пари спечели той от участието си в Мелбърн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички