Новак Джокович говори за съперника си преди финала на Уимбълдън


Новак Джокович говори за съперника си преди финала на Уимбълдън
Снимка: Getty Images

1172 0

Новак Джокович говори преди утрешния финал на Уимбълъдън, в който той ще се изправи срещу австралиеца Ник Кирьос. Сърбинът описа тенисиста като "много опасен" съперник и заяви, че се радва да види австралиеца на първия му финал в турнир от Големия шлем.

"Класирането му на финал донякъде е изненадващо заради позицията му в световната ранглиста и заради това, че никога не бе играл на финал на Големия шлем. Може би не много хора са му давали шансове да достигне до такъв и на този турнир", започна сърбинът.

Противникът на Джокович се намира на 40-о място във времената класация на АТП.

"Играчите обаче мислим по тотално различен начин, тъй като знаем колко опасен е той и това важи най-вече за мачовете на трева. Той играе с огромно самочувствие и лекота и смятам, че е завършен тенисист.

Чисто психически Ник изглежда като различен човек от предни години. Големите турнири и големите мачове са тези, които той обича най-много, така че за мен не е изненада класирането му", продължи балканската легенда.

"Всеки фен на тениса трябва да се радва за него, тъй като той притежава огромен талант. Всички го хвалеха в младежка възраст и очакваха големи неща, които до момента не идваха. Досега изглеждаше обременен психически и емоционално, а вече виждаме, че неговото място е именно сред най-добрите", завърши Джокович по адрес на Кирьос.

Вижте как се разви женският финал при Откритото първенство на Великобритания!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички