Новак Джокович достигна до полуфиналите на Ролан Гарос без загубен сет


Новак Джокович достигна до полуфиналите на Ролан Гарос без загубен сет
Снимка: Getty Images/Gulliver

1322 0

Световният номер 1 Новак Джокович се класира за полуфиналите на Ролан Гарос, след като надигра Александър Зверев в три сета – в отделните части 7-5, 6-2, 6-2.

Първият сет бе най-равностоен и оспорван, като младият германец започна силно двубоя и притисна сърбина, като дочака търпеливо своя момент и проби в деветия гейм. Джокович, обаче, отвърна моментално на предизвикателството и направи рибрейк в следващия гейм, а след това проби отново Зверев, за да спечели откриващия сет.

Сръбският номер 1 стартира с три бързи гейма втората част и проби още веднъж германския си опонент, за да се доближи на сет от полуфиналите. В третия сет картината на корта бе идентична, като пробивите за сърбина този път дойдоха в шестия и осмия гейм. Зверев отпадна отново в същата фаза, а Джокович продължава напред към полуфиналите без загубен сет, където ще се изправи срещу Доминик Тийм в повторение на полуфинала от 2016.

Двамата с Джокович са изиграли до момента осем мача помежду си, като сърбинът е спечелил шест от тях, включително и последния им двубой на клей в Рим, където триумфира след здрава битка в два тайбрека – 7-6 (2), 7-6 (4). Двамата имат два мача на Ролан Гарос, в които си размениха по една победа. Джокович спечели в три сета на полуфиналите през 2016, когато стана шампион, докато Тийм се реваншира за поражението си година по-късно също в три сета, но на четвъртфиналната фаза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички