17-годишна тийнейджърка детронира Халеп на Ролан Гарос


17-годишна тийнейджърка детронира Халеп на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Guliver

1526 0

Аманда Анисимова се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис, след като надигра изненадващо в два сета шампионката от миналата година Симона Халеп в два сета – в отделните части 6-2, 6-4.

Двубоят започна равностойно, като и двете си взимаха подаванията до шестия гейм, в който 17-годишната тийнейджърка натисна румънката и осъществи първия пробив в мача. Халеп не стоеше добре на корта и многото й непредизвикани грешки помогнаха на американката да направи нов брейк, с който да затвори откриващата част.

Анисимова проби отново в началото на втория сет, като серията й достигна до седем поредни гейма. Шампионката от 2018 успя да отговори на предизвикателството и след като не успя да пробие в петия гейм, съумя да го стори в седмия. Румънката, обаче, се пропука в десетия и допусна нов брейк, който се оказа достатъчен за край на двубоя.

Така 17-годишната тийнейджърка поднесе най-голямата изненада на тазгодишния Ролан Гарос, детронирайки миналогодишната победителка в надпреварата. Тя достигна до полуфиналите на турнир от Големия шлем за първи път в своята кариера, като впечатляващото е, че го направи без да загуби сет.

В спор за място на финала тя ще спори с Ашли Барти. Австралийката надви в два сета миналогодишната полуфиналистка в Париж Мадисън Кийс в два сета – в отделните части 6-3, 7-5. Първият сет между двете бе решен след пробив в осмия гейм, след който 23-годишната тенисистка сервира успешно за откриващата част.

Във втората играта бе по-равностойна, като Барти отново проби първа – в седмия гейм, но сервирайки за мача, се поддаде на напрежението и американката се завърна в сета. Това, обаче, бе за кратко, след като австралийката отново проби и след това не допусна грешки, сервирайки повторно за успеха.

Така Барти се класира за първи път в своята кариера на полуфинал в турнир от Големия шлем, след като предишното й най-добро постижение бе четвъртфиналът в Мелбърн по-рано през годината. Сблъсъкът между Анисимова и Барти на полуфиналите в Париж ще бъде първи в тяхното съперничество.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички