Зверев си уреди среща с Джокович на Ролан Гарос, Надал и Федерер също знаят съперниците си


Зверев си уреди среща с Джокович на Ролан Гарос, Надал и Федерер също знаят съперниците си
Снимка: Getty Images/Guliver

1938 0

Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на Ролан Гарос, след като надигра Фабио Фонини в четири сета – в отделните части 3-6, 6-2, 6-2, 7-6 (5).

Двубоят започна по-добре за италианеца, който поведе в резултата, но отговорът на младия германец бе подобаващ и той обърна развоя на събитията в своя полза след две части от по 6-2.

В четвъртия нищо не раздели двамата и така логично се достигна до тайбрек, в който Зверев бе по-съобразителен в решителните мигове и така достигна до втория си четвъртфинал в Париж. В него той ще се изправи срещу световния номер 1 Новак Джокович, който по-рано отстрани сънародника на Зверев, Ян-Ленард Щруф, с 3-0 сета.

Сърбинът и германецът имат общо четири двубоя помежду си при поделено надмощие, като в единствения им двубой на клей с успеха се поздрави Зверев, който спечели спора за титлата в Рим през 2017. Последният четвъртфиналист в надпреварата при мъжете ще бъде определен от победителя измежду Карен Хачанов и Хуан Мартин дел Потро.

Рафаел Надал и Роджър Федерер, които са другите големи фаворити в турнира, също знаят съперниците си за 1/4-финалите. Вчера стана ясно, че в спор за 1/2-финалите ще видим швейцарски дуел между Маестрото от Базел и Стан Вавринка. Краля на клея пък ще има за съперник Кей Нишикори, който днес спечели доиграването си срещу Беноа Пер с 3:2 сета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички