Новак Джокович бе близо до ранно отпадане, но навакса 2 сета изоставане


Новак Джокович бе близо до ранно отпадане, но навакса 2 сета изоставане
Снимка: Getty Images

1781 0

Световният номер 2 Новак Джокович направи изключителен обрат, като бе близо до това да отпадне още в третия кръг на Откритото първенство на САЩ. Все пак успя да победи сънародника си Ласло Джере с 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3.

Джере стартира много добре двубоя, като агресивната му игра му донесе резултат. Той постигна по един пробив в първите два сета, за да ги спечели с 6:4, 6:4 и да се доближи на сет от успеха. В началото на третата част Джокович успя за първи път да вземе подаването на съперника си и това се оказа преломен момент. Трикратният шампион в Ню Йорк даде само два гейма на Джере в третия и четвъртия сет, а в решаващия пети сет се наложи с 6:3, за да затвори мача след три часа и 45 минути игра.

По този начин Джокович се класира за осминафиналите на турнира, където ще срещне хърватина Борна Гойо, който победи Иржи Весели от Чехия в три сета.  Четирима американци се класираха за осминафиналите в долната част на мъжката схема след победи днес - Франсис Тиафо, Тейлър Фриц, Томи Пол и Бен Шелтън. По-рано пък стана ясна програмата за мача на Григор, като той ще се изправи срещу Александър Зверев в неудобен за нас час за гледане.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички