Квалификант поднесе сериозна изненада на US Open срещу фаворит, Джокович с бърза победа


Квалификант поднесе сериозна изненада на US Open срещу фаворит, Джокович с бърза победа
Снимка: Getty Images

2505 0

До сериозна изненада се стигна на Откритото първенство на САЩ, след като поставения под номер 7 Стефанос Циципас отпадна. Гръкът загуби с 5:7, 7:6(2), 7:6(5), 6:7(6), 3:6 от швейцареца Доминик Щрикер след 4:10 часа игра.

Циципас сервираше за спечелването на мача при 5:3 гейма в четвъртия сет, но се провали в най-важния момент, а след това Щрикер не изпусна дадената му възможност.  За 21-годишния състезател това е първо участие на Откритото първенство на САЩ и първо класиране за третия кръг на турнир от Големия шлем.

В следващия кръг швейцарецът, който е номер 128 в света и премина през квалификациите на турнира, ще играе с победителя от двойката между французина Бенжамен Бонзи и американеца Кристофър Юбанкс.

Без изненада при Джокович

Носителят на 23 титли от турнирите от Големия шлем Новак Джокович пък се класира с лекота за третия кръг. Той победи с 6:4, 6:1, 6:1 срещу испанеца Бернабе Сапата Мирайес за 2 часа и 2 минути.

Въпреки изразителното цифрово предимство на поставения под номер 2 в схемата Джокович, Сапата Мирайес успя да направи мача равностоен в дълги периоди от срещата и да се бори достойно срещу именетия си съперник.

За трикратния шампион в Ню Йорк това бе победа номер 83 на Откритото първенство на САЩ и така той достигна до третия кръг на турнира за 17-и път при 17-ото си участие. В следващия кръг той ще играе със сънародника си Ласло Джере, който победи с 6:1, 6:2, 6:3 за 95 минути над французина Юго Гастон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички