Нова трисетова победа за Григор Димитров на Ролан Гарос


Нова трисетова победа за Григор Димитров на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Guliver

5616 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава доброто си представяне на втория за годината турнир от Големия шлем Ролан Гарос, като във втория кръг се наложи с 6:3, 6:4, 7:5 над испанския ветеран Томи Робредо за 2 часа и 25 минути на корт №1.

По този начин Димитров си осигури участие в третия кръг на надпреварата, където ще срещне Пабло Карено-Буста или Таро Даниел.

Българинът изигра един от най-стабилните си мачове на червено, като позволи на 271-я в света да стигне само до една точка за пробив, която бе спасен. От своя страна 12-ят в света направи по един пробив във всеки сет, което му бе достатъчно за успех в мача.

Първи сет

1:0 - Григор Димитров започна уверено мача си от втори кръг, като лесно взе първото си подаване в срещата.

1:1 - Добрата игра на Димитров продължи и в гейм №2, като българинът стигна до две точки за пробив при 15:40, но няколко дълги разигравания Робредо успя да спаси своя сервис гейм.

2:1 - Геймът започна с точка за испанския ветеран, но отговорът на Гришо не закъсня, като той спечели оставащите точки до края, за да поведе отново.

Пробив! 3:1 - И в гейм №4 хасковлията стигна до точка за пробив при 30:40 след бекхенд в аут от ракетата на Робредо, като 271-ят в света отново навакса изоставането си. Българинът обаче стигна и до втора такава в гейма, като този път завърши с успех гейма.

4:1 - Нов силен сервис гейм за световния №12 му помогна да увеличи аванса си в откриващия сет.

4:2 - Последва лесно спечелен гейм за Робредо, в който преобладаваха грешките на българина.

5:2 - Нов лесен гейм на сметката на Димитров, в който той бе предимно на мрежата, печелейки лесно точки.

5:3 - По висчко личеше, че Григор е насочил вниманието си към своя сервис гейм, като седеше далеч от основната линия и нямаше интерес да търси разигравания. 

Сет! 6:3 - Геймът започна с грешка от ракетата на 11-я поставен в турнира, но с помощта на силния си сервис, той не даде повече точка на Робредо, печелейки първия сет.

Втори сет

0:1 - Сет №2 стартира с оспорвана битка при сервис на испанеца. Двамата си размениха тежки удари при дълги разигравания, като Гришо поведе с 15:30, но в крайна сметка Робредо спечели подаването си.

1:1 - Българинът спечели много по-лесно своя сервис гейм, като не позволи на противника да направи нито една точка.

1:2 - Последва обаче моментален отговор на Робредо, който също взе подаването си на 0.

2:2 - Първият проблем в сета за Димитров дойде в гейм №4, когато той изостана с 0:30. Последваха обаче три силни сервиса, с които Гришо обърна развоя до 40:30. След това се стигна и до точка за пробив, а след отразяването ѝ българинът демонстрира чудесна техника, като с лоб стигна до геймбол, който бе пропилян след първата му двойна грешка в мача. В крайна сметка обаче след 9-минутна битка геймът отиде на сметката на сервиращия.

Пробив! 3:2 - След като имаше точка за пробив, която не реализира, Робредо се озова в позиция, в която трябваше да отрази три поредни брейк точки, като при втората сдаде подаването си.

4:2 - Нови проблеми за Григор на негов начален удар, като испанският ветеран успя да поведе с 15:30 и да стигне до равенство. В крайна сметка обаче българинът спечели подаването си и затвърди пробива.

4:3 - Робредо спечели лесно подаването си, като даде само една точка на противника си, която дойде след двойна грешка.

5:3 - Без особени проблеми Гришо спечели поредния си сервис гейм, доближавайки се до края и на сет №2.

5:4 - Българинът имаше шанс да стигне до втори пробив, който щеше да реши сета в негова полза, но при 30:30 допусна две грешки, които помогнаха на 35-годишния испанец.

Сет! 6:4 - Безупречен Григор спечели и втория сет, след като изигра сервис гейма си с голяма увереност.

Трети сет

0:1 - Робредо започна убедително третата част, спечелвайки лесно откриващото си подаване.

1:1 - Григор Димитров успя бързо да приключи гейма, спечелвайки сервис гейма си на 15.

1:2 - В гейм №3 хасковлията стигна до 15:40, но с две добри комбинации сервиращият стигна до равенство, а секунди по-късно спечели и подаването си.

2:2 - Ракета №1 на България спечели подаването си с лекота, изравнявайки резултата.

2:3 - Последва нов лесен гейм на сметката на Робредо.

3:3 - Сервис геймът на Григор тръгна добре с 40:15, но той допусна изравняване, но с два силни сервиса изравни резултата в сета.

3:4 - Робредо продължи с убедителната игра на свой сервис и спечели нов лесен гейм на сметката си.

4:4 - Българският тенисист имаше леки проблеми в спечелването на подаването си, като изоставаше с 15:30, но намери правилното решение и изравни резултата за 4-ти път.

4:5 - Макар че успя да стигне до 40:30, Григор не успя да притисне повече съперника си в гейм №9.

5:5 - Още един лесен гейм на сметката на Димитров.

Пробив! 6:5 - По всичко личеше, че Робредо ще печели лесно подаванията си до края на сета, но в последния възможен момент Григор успя да направи пробив.

Мач! 7:5 - Концентриран до краен предел, световният №12 спечели подаването си, а с това и мача.

Срещата между Григор Димитров и Томи Робредо може да гледате тук.

Преди мача

Очаква се срещата между Григор и Робредо да започне след броени минути, след като Бетани Матек Сендс победи Петра Квитова със 7:6, 7:6.

Ракета №1 на България Григор Димитров ще се изправи срещу испанския ветеран във втория мач от програмата на Корт №1, като преди тях там ще се срещнат Петра Квитова и добрата приятелка на Гришо Бетани Матек-Сендс.

До момента Робредо може да се похвали с 3 победи от 4 мача срещу хасковлията, като през 2013 и 2017 година той записва две победи на червено, съответно в Барселона и Маракеш.

През 2003, 2005, 2007, 2009 и 2013 година Робредо играе 1/4-финал в столицата на любовта, като това са и най-добрите му постижения на този турнир. В момента той е №271 в ранглистата на АТР.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички