Колебливо начало за световния номер 1 в Париж


Колебливо начало за световния номер 1 в Париж
Снимка: Gulliver/GettyImages

1011 0

Световният номер едно в мъжкия тенис Анди Мъри започна колебливо на старта на Откритото първенство на Франция по тенис. В мач от първи кръг шотландецът се наложи с 6-4, 4-6, 6-2, 6-0 над руснака Андрей Кузнецов след малко повече от два часа игра на корта.

Иначе срещата стартира отлично за Мъри, който чрез ранен пробив и стабилна игра на свой сервиз успя да дръпне с 5-2. Кузнецов обаче показа завидна психика и успя да върне брейка за 5-4. Сервирайки за оставането си в първата част, руският тенисист бе пробит на нула, с което Анди поведе с 1-0 сета.

Тогава обаче настъпи лек спад в играта на световния номер едно, а 26-годишният руснак моментално се възползва от това. След няколко разменени пробива между двамата Кузнецов в крайна сметка спечели втория сет след 46 минути игра.

Това видимо не се хареса на Мъри, който в третия сет реализира ранен пробив и задържа преднината си до края на частта. В четвъртия сет доминацията на шотландеца бе безпощадна, като той не даде нито един гейм на младата звезда на руския тенис.

Така въпреки загубата на сет и видимо не най-добрата си форма, Мъри се класира за втория кръг на надпреварата. Там негов съперник ще бъде Мартин Клижан от Словакия, който по-рано днес се наложи над представителя на домакините Лоран Локоли с 3-2 сета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички