Вердаско изхвърли рано-рано Зверев от Париж, Вавринка с чиста победа


Вердаско изхвърли рано-рано Зверев от Париж, Вавринка с чиста победа
Снимка: Getty Images/Guliver

1020 0

Деветият поставен в схемата и потенциален шампион на тазгодишното издание на Ролан Гарос Александър Зверев изненадващо отпадна в първия кръг на турнира в Париж от испанеца Фернандо Вердаско.

Вчера срещата между двамата бе прекъсната при 1-1 сета, като в доиграването днес опитният ветеран успя по категоричен начин да се наложи над шампиона от Мастърса в Рим с 4-6 6-3 4-6 2-6.

20-годишният германец допусна изключително много непредизвикани грешки и като цяло изигра доста нервно срещата. Вердаско се възползва максимално добре от това, което и в крайна сметка му донесе победата в мача.

Във втори кръг 33-годишният испанец ще се изправи срещу представителя на домакините Пиер-Юг Ербер.

В друг мач третият поставен в схемата швейцарец Стан Вавринка победи с 6-2, 7-6 (6), 6-3 Йозеф Ковалик от Словакия. Шампионът от турнира през 2015 година изпита затруднения единствено във втората част на мача, като успя дори да спаси два сет бола на 152-ия в световната ранглиста. В крайна сметка втория сет се реши в тайбрек, като швейцарецът успя да го спечели с 8-6 точки. В третата част на двубоя Стан бе безкомпромисен и след близо 2 часа игра на корта си уреди участие в следващия етап от надпреварата. Там той ще срещне Александър Долгополов, който по-рано днес постигна чиста победа с 3-0 сета над Карлос Берлок от Аржентина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички