Ноле не позволи на Мъри да го обърне, макар да се вкара в пет сета


Ноле не позволи на Мъри да го обърне, макар да се вкара в пет сета
Снимка: Getty Images/Guliver

1174 0

Световният номер едно Новак Джокович не допусна изненада и успя да спечели доиграването на полуфинала на тазгодишния „Ролан Гарос” с Анди Мъри. Крайният резултат, който се получи в големия мач, е 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1 в полза на Джокович, който утре, 7 юни, излиза на финал в Париж срещу Стан Вавринка.

Доиграването започна по невероятен начин – три поредни гейма за сервиращите на нула, като два бяха на сметката на Ноле, един – на тази на Мъри. Шотландецът можеше да вземе също два гейма на нула, но при 4:5 и 40:0 допусна Джокович да се нагласи за форхенд обратен диагонал и да вземе първата точка на посрещане.

Първи пред сериозни неприятности се оказа Джокович. Точно както в края на третия сет, сърбинът допусна 15:40 на свое подаване след супер удар на Мъри, който доведе до грешка на мрежата от Джокович и след сбъркан прибързан форхенд на световния номер едно. И Ноле инкасира пробива, след ново прибързано отиграване от форхенд – този път по правата, като ударът отиде в аут. А Мъри изравни сетовете и определено имаше надмощие в дългите разигравания, като се защитаваше отлично особено със сечен бекхенд – голямото му предимство пред Джокович.

На старта на петия сет Джокович дочака спад в играта на Мъри и проби за 2:0 гейма, възползвайки се от цели три непредизвикани грешки на шотландеца. Това вече преобърна нещата, сърбинът стана по-активен и успя набързо да пробие още веднъж, за 5:1, като приключи мача с ас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички