"Нямах никакви очаквания" - Григор Димитров разкри рецептата си за успех


"Нямах никакви очаквания" - Григор Димитров разкри рецептата си за успех
Снимка: Getty Images

1287 0

Първата ракета на България в мъжкия тенис - Григор Димитров, заяви, че успехите му напоследък се дължат на факта, че "нямах никакви очаквания".

*Припомняме, че наскоро Гришо се завърна в Топ 10 на ATP. В момента той е точно на десетата позиция с актив от 3 640 точки.

"Нямах никакви очаквания"

"Нещото, което според мен най-добре направих през последната година и месец е, че нямах никакви очаквания. За всеки те означават нещо различно. Аз харесвам работата си. Харесвам колко усилия трябва да влагам във всеки един ден - във фитнеса, в тениса. Това са нещата, върху които се фокусирах и наистина в последните месеци играя солиден тенис", коментира Димитров, цитиран от "БТВ", след като бе представен като посланик на компанията Payhawk.

ОЩЕ: Спомени връхлитат Григор Димитров: Великият успех над Джокович - сръбски "хитрини" и 3 часа мъка (ВИДЕО)

"Когато всички тези неща са на едно добро ниво, имам шанс срещу всеки и го доказах. В мачовете с топ играчите имах една свобода, едно спокойствие на корта, което ти дава най-големия плюс, за да играеш добре в тези моменти", допълни хасковлията.

Сега му предстои участие на Мастърса в Мадрид, за който му се падна доста труден жребий.

Григор Димитров

"През много неща минавам като цяло - физически и психически. Няма как винаги да съм на 100%. Имах добри резултати, което те кара да надграждаш себе си. Влизането обратно в Топ 10 е една много добра новина за всички нас като отбор. Нивото е добре, тялото е добре и когато съберем всичко заедно - има добър резултат", продължи Григор.

ОЩЕ: "Григор Димитров не е спечелил и един турнир от Големия шлем, а се прави на Новак Джокович"

"Продължаваме напред след толкова години. Мисля, че най-доброто предстои. Винаги искам да гледам позитивно на нещата. През най-различни перипетии минах. Мисля сега просто да се наслаждавам на това, което правя".

"Всеки има различен път - за игра, за бизнес. Идва един момент, в който да направиш равносметка за себе си - кои са важните неща, кое можеш да подобриш, какъв искаш да бъдеш, какво искаш да постигнеш. Гордея се в момента с нещата, които правя. Много от нещата, през които съм минавал, ми дават опит. Това е нещо, което винаги съм искал да имам", завърши коментара си най-добрият български тенисист.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕГригор Димитров и звезда от женския тенис позираха за новата колекция от екипи (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички