Нищо не е свършило: Роджър Федерер все още е амбициран да се завърне в тениса


Нищо не е свършило: Роджър Федерер все още е амбициран да се завърне в тениса
Снимка: Getty Images

1594 0

40-годишният легендарен тенисист Роджър Федерер все още не мисли да се отказва и възнамерява да се завърне в спорта, но заяви, че няма да знае дали това е възможно преди месец април!

Швейцарската звезда е извън игра от август 2021 г. насам, след като реши да се подложи на операция заради проблем в коляното. Федерер се появи във видео на "Credit Suisse", за да сподели как върви възстановяването му.

"Предстоят ми много интересни и важни следващи месеци. Ще знам много повече за това как ще се чувства тялото ми през април. Досега нямах възможност да тичам или да правя тежки упражнения със скокове или спринтове", разкри той и добави:

"Надявам се това да започне в следващите няколко седмици и след това ще видим как тялото ще реагира на натоварванията. От това ще имам нужда, за да се завърна на корта. Така че ще мога да дам по-ясен отговор на този въпрос може би до април или май".

"Но, разбира се, мотивацията е все още налице, наистина съм амбициран да си върша работата, но лекарите и всички останали ме възпират засега", каза 20-кратният шампион в турнирите от Големия шлем.

Ако и когато Федерер се завърне на корта, той ще намери себе си за първи път в своята кариера зад Рафаел Надал по брой титли от Шлема, след като испанският Матадор триумфира на Australian Open 2022 в луд мач срещу Даниил Медведев, продължил над 5 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички