Медведев за Надал: При 2:0 за мен си казах: "Просто го довърши"


Медведев за Надал: При 2:0 за мен си казах: "Просто го довърши"
Снимка: Getty Images

1865 0

Данийл Медведев настоя, че не е "толкова разочарован" да загуби преднина от два сета и да отстъпи във финала на Australian Open 2022 и засипа с похвали съперника си в този мач Рафаел Надал.

Световният номер 2 изглеждаше съвсем близо до втора титла от Големия шлем след пробива си на US Open миналата година, когато имаше три възможности за пробив при сервис на Надал в третия сет, след като спечели първите два на „Мелбърн Парк“. Но непримиримият испанец спаси и трите точки, преди да се пребори за страхотен обрат след 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5 за 5:24 часа, за да пречупи Медведев и да триумфира с историческа 21-а титла от Шлема.

"Ако говорим за тенис, не съм толкова разочарован. Това беше огромен мач. Със сигурност, малките точки, малките детайли можех да направя по-добре, ако исках да спечеля. Но това е тенисът, това е животът. Рафа игра нереално, той вдигна нивото си", коментира руснакът, цитиран от БГНЕС.

"При 2-0 сета в моя полза си казах „Просто го довърши“. В петия сет бях „Просто го накарай да тича“. Но той бе нереален, беше много силен. Така че, когато говорим за тенис, не съжалявам толкова много. Ще продължа да се опитвам да давам най-доброто от себе си, да работя дори повече, за да бъда шампион на някои от тези велики турнири един ден", допълни Медведев, за когото това бе четвърти финал в Шлема. Това е втори мач в кариерата му, който той губи в 5 сета, след като е повел с 2:0. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички