Ник Кирьос съобщи неприятна вест, звездата на Австралия под въпрос за AO2022?


Ник Кирьос съобщи неприятна вест, звездата на Австралия под въпрос за AO2022?
Снимка: Getty Images/Guliver

1075 0

Световният №114 Ник Кирьос разкри, че е дал положителен тест за коронавирус, който поставя под огромна въпросителна участието му на започващия идния понеделник турнир от Големия шлем Australian Open.

Австралиецът трябваше да участва на "Сидни Класик", но се оттегли часове преди вечерния си двубой с италианеца Фабио Фонини:

"Здравейте, всички, просто искам да бъда открит и прозрачен с всички – причината, поради която се оттеглих от Сидни е заради положителен тест за Ковид-19. В момента се чувствам добре и нямам симптоми. Желая на всички всичко най-добро и да се пазите, където можете. Ако всичко мине по план, ще се видим на Australian Open", написа той в Инстаграм.

26-годишният Кирьос не е играл официален двубой от "Лейвър Къп" през септември миналата година заради проблем в коляното. Отсъствието му от Австралия би било голям удар за домакините поради факта, че той редовно пълни кортовете и вдига телевизионната гледаемост.

Кирьос се оттегли и от подгряващия турнир "Мелбърн Съмър Сет" миналата седмица, казвайки по онова време, че се чувства зле, но не е имал коронавирус. Организаторите обясниха като причина за отказа му астма. "Не се чувствам добре от четири дена насам", каза тогава той. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички