Димитър Кузманов взе точка за България срещу Белгия, Гергана Топалова - не!


Димитър Кузманов взе точка за България срещу Белгия, Гергана Топалова - не!
Снимка: Getty Images

1382 0

Втората ни ракета Димитър Кузманов победи Зизу Бергс с впечатляващото 6:2, 6:0 в четвърти двубой от битката между България и Белгия на "Юнайтед Къп" в Австралия.

Мачът започна без пробиви и с пропилени възможности и за двамата да дръпнат в резултата при сервис на съперника. Кузманов все пак направи първия пробив за 4:2, след което го затвърди. След дълъг осми гейм Мико успя да направи втори пробив и взе сета с 6:2.

Мико бе безапелационен и във втория сет, като подхвана съперника от самото начало, пробивайки го за 2:0 и 4:0. Бергс показа, че не се е предал, но не успя да се противопостави на българина и загуби с 0:6 след трети допуснат пробив.

По-рано тази сутрин Гергана Топалова загуби с 4:6, 6:3, 0:6 срещу белгийката Елизе Мертенс и така общият резултат бе изравен 2-2. На корта за нашите трябваше да се появи Виктория Томова, но заради контузия се стигна до битка между 29-ата в света белгийка и Топалова, която е №323 в ранглистата.

Решаваща е срещата на двойки между Изабелла Шиникова/Александър Лазаров и Елиза Мертенс/Давид Гофен, която ще се окаже решаваща за крайния успех срещу Белгия. България загуби с 1-4 от Гърция в началото на турнира в Австралия.

А ето как се представят отборите на Рафаел Надал (Испания) и Александър Зверев (Германия) в турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички