Непримирима Цветана Пиронкова влезе в основната схема на Australian Open


Непримирима Цветана Пиронкова влезе в основната схема на Australian Open
Снимка: Guliver/GettyImages

1154 0

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова влезе в основната схема на Откритото първенство на Австралия, след като спечели и третия си квалификационен мач срещу рускинята Маргарита Гаспарян с 6:3, 7:5. Българката показа леки колебания в играта си срещу руската тенисистка, допускайки няколко пробива и изпускайки три мачбола, но това не повлия на психиката й и успя да затвори мача, за да си осигури игра и през февруари, когато започват мачовете от основната схема. 

В първия сет двете тенисистки си размениха няколко пробива, но в крайна сметка Пиронкова спечели частта. Българката започна трудно мача, след като можеше да бъде пробита още в първия гейм, но успя да се върне от 0:40, за да спечели подаването си. След това Пиронкова проби съперничката си, която скоро след това успя да възстанови равенството за 3:3. Цвети спечели следващото си подаване, а след това проби за 5:3, за да си осигури да сервира за сета и да го затвори в своя полза.

През втората част Пиронкова отново започна колебливо и допусна ранен пробив, с който Гаспарян поведе с 0:3. Българката все пак успя да върне пробива след ожесточен пети гейм. Резултатът бе изравнен и се запази така до 5:5, когато Пиронкова нанесе следващия си удар, пробивайки рускинята за 6:5. Сервирайки за мача, Цвети изпусна три мачбола, но от четвъртата си възможност успя да спечели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички