Пиронкова се доближи на победа от основната схема на Australian Open


Пиронкова се доближи на победа от основната схема на  Australian Open
Снимка: Цвети Пиронкова / личен Фейсбук профил

704 0

Спортист №1 на България за 2020 година Цветана Пиронкова е само на една победа от участие в основната схема на Australian open. Първата ни ракета победи във втория кръг на квалификациите южнокорейката На-Лае Хан с 6-0, 4-6, 6-1 за малко над 2 часа игра.

Във финалния трети кръг за класиране Пиронкова ще играе срещу поставената под №14 и бивша №41 в света Маргарита Гаспарян от Русия. В първата си среща от пресявките Пиронкова разгроми с 6-0, 6-1 японката Киока Окамура.

Цвети започна много силно двубоя с Хан и спечели първия сет на нула за 29 минути. Във втората част Пиронкова изостана с 1-4, но успя да върне пробива и да намали на 3-4. След това българката допусна нов пробив за 3-5 и загуби сета с 3-6. В третата решителна част Цвети показа по-голямата си класа и дръпна в резултата с 4-0. След това затвори мача с 6-1.

Още две българки играят днес мачовете си от втория кръг на квалификациите. Изабелла Шиникова вече започна срещата си срещу Джиа-Джън Лу (Китай, №200). Виктория Томова пък ще играе срещу канадката Ребека Марино. За място в основната схема в Австралия се изискват три победи в квалификациите. Надпреварата в Мелбърн започва на 8 февруари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички