Джокович призна: Готов е да жертва US Open'22, но да не се ваксинира


Джокович призна: Готов е да жертва US Open'22, но да не се ваксинира
Снимка: Getty Images

715 0

Новак Джокович остава непреклонен по отношение на отказа си от ваксината срещу COVID-19, дори ако тази етична позиция, която вече го накара да пропусне Australian Open през януари, също така му попречи да играе на US Open това лято.

Американските власти запазват и към днешна дата задължителната ваксинация като изискване, за да се влезе на територията на Съединените щати. Запитан по време на пресконференцията преди Уимбълдън дали остава непреклонен по отношение на ваксинацията, сърбинът отговори лаконично и твърдо: „Да“.

"Оставате ли категоричен, непреклонен за тази идея?", настоя журналист. „Да“, потвърди Джокович, за когото Уимбълдън може да бъде последният турнир от Големия шлем за сезона.

"Към днешна дата, предвид обстоятелствата, не ми е позволено да вляза в САЩ. Това е допълнителна мотивация да играя тук (на Уимбълдън)", отбеляза сърбинът, който се стреми към седма титла от лондонския турнир на трева.

"Бих искал да отида в Съединените щати, но в момента това не е възможно. Не мога да направя много. Наистина зависи от американското правителство да приеме или не допусне на територията човек, който не е ваксиниран“, допълни звездата. А ето срещу кой съперник стартира той на Уимбълдън.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Жените на Шави: Майка му го задържа 18 г. в Барса, съперничи за съпругата си на съотборник

Миналата вечер треньорът на Барселона Шави изуми футболния свят с убедителната победа над не кой да е, а над...

Реклама
Най-четени новини

виж всички