Финалистът на Уимбълдън 2022 Ник Кирьос се оттегли от тазгодишния турнир


Финалистът на Уимбълдън 2022 Ник Кирьос се оттегли от тазгодишния турнир
Снимка: Getty Images

1873 0

Миналогодишният финалист Ник Кирьос няма да участва на "Уимбълдън 2023" заради контузия на китката. Това съобщи лично той с публикация в социалните мрежи.

"Със съжаление трябва да обява, че тази година съм принуден да се оттегля от "Уимбълдън". Докато се връщах от Майорка, изпитах болка в китката и като предпазна мярка ми направиха скенер, резултатите от който показаха скъсана връзка.

Опитах всичко, за да играя на "Уимбълдън", но нямах достатъчно време да се справя с тази контузия преди началото на турнира. Ще се върна, както винаги, и благодаря феновете за тяхната подкрепа", написа австралиецът.

28-годишният Кирьос и е на 33-то място в ранглистата на АТР. Той е спечелил седем титли в кариерата си. През 2022-а Кирьос достигна до финала на "Уимбълдън", записвайки най-добрия си резултат в турнирите от Шлема. В решителния мач за титлата той загуби от сърбина Новак Джокович.

Третият турнир от Големия шлем започва днес в Лондон. Кирьос трябваше да играе в първия кръг с Давид Гофен от Белгия. Преди да се откаже, Кирьос направи втрещяващо изказване за тениса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички