Американка измъчи Цветана Пиронкова на старта на Ролан Гарос


Американка измъчи Цветана Пиронкова на старта на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Guliver

1646 0

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова стартира с победа участието си в квалификациите на турнира от Големия шлем Ролан Гарос, след като постигна труден обрат срещу американката Каролайн Доухайд в три сета (6:7(7), 6:2, 6:4). Пиронкова се нуждаеше от 2 часа и 18 минути, за да елиминира американката и да продължи борбата си за място в основната схема на Ролан Гарос.

Пиронкова сама се забърка в проблеми, след като в началото на първия сет бързо-бързо си осигури комфортна преднина от два пробива, но скоро след това допусна да бъде изравнена. Пиронкова поведе с 4:1 в първата част, след което Доухайд се съвзе и успя да изравни в последния момент за 5:5. Стигна се до тайбрек, в който двете тенисистки си размениха по три минипробива в началото, а накрая Доухайд спечели със 7:9 точки.

Във втория сет Пиронкова започна силно и веднага проби съперничката си, която обаче веднага успя да върне пробива. При 3:2 Цвети се добра до нов пробив, а след това направи още един, за да спечели частта с 6:2. В третата част българката отново показа колебания на свой сервис и в един момент изостана с пробив и 3:4 за американката. Цвети все пак се възстанови и спечели три поредни гейма, за да се поздрави с победата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички