Жалко! Димитър Кузманов и Изабелла Шиникова отпаднаха в квалификациите на Ролан Гарос


Жалко! Димитър Кузманов и Изабелла Шиникова отпаднаха в квалификациите на Ролан Гарос
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1569 0

Двама от българските тенисисти в квалификациите на предстоящия турнир от Големия шлем - Ролан Гарос, за съжаление отпаднаха рано-рано. Става въпрос за втората ракета на България при мъжете Димитър Кузманов, както и за една от 4-те ни представителки на пресявките при жените Изабелла Шиникова.

Кузманов допусна поражение срещу Уго Делиен с 6:3 2:6 1:6, въпреки че поведе при сетовете в срещата. Той изигра добър двубой срещу 12-ия поставен, който бе и фаворит в срещата. Жребият бе труден за Кузманов, който при евентуална победа щеше да си отвори сериозно пътя към основната схема.

Родният състезател иггра на ниво в дебюта си в квалификациите на турнир от Големия шлем, но след първата част Делиен ставаше все по-агресивен и Кузманов трудно поддържаше темпото, което бе задавано. Към средата на втората част имаше спад в играта на българина и той така и не успя да излезе от дупката.

Изабелла Шиникова пък бе фаворит в своя дуел срещу 19-годишната представителка на домакините Карол Моне, но въпреки това загуби с 3:6 3:6. Тя допусна твърде много неточности в срещата, включително и цели 7 двойни грешки. Шиникова трудно печелеше точки на свой сервис и се стигна до много пробиви, тъй като Моне също не бе достатъчно убедителна.

Българката успя да спаси цели три мачбола, но в крайна сметка капитулира и приключи с участието си. В квалификациите остават Цветана Пиронкова, Виктория Томова и Елица Костова, която вече записа една победа. При мъжете пък Григор Димитров е другият ни представител, като той стартира директно от основната схема.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички