Най-сетне: Чудесен жребий за Григор Димитров и шанс за голям пробив в супертурнир


Най-сетне: Чудесен жребий за Григор Димитров и шанс за голям пробив в супертурнир
Снимка: Getty Images

25914 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава да се радва на чудесна форма вече няколко месеца. За съжаление, той не успя да я задържи и за осминафинала срещу Даниил Медведев на първия за годината турнир от сериите "Мастърс 1000" - Индиън Уелс.

Гришо играеше силно в надпреварата, но във въпросния сблъсък с руснака допусна твърде много непредизвикани грешки и двойни грешки в доста неподходящи моменти. Факт е обаче, че срещу него бе и световният номер 4, който стигна и до финала за трофея, в който ще срещне Карлос Алкарас.

Огромен шанс пред Григор Димитров на Мастърса в Маями

Още: С "луд" залог: Фен заложи хиляди, че Григор Димитров ще бие Медведев - колко загуби? (СНИМКА)

Гришо с огромен шанс в Маями

Пред Димитров обаче се открива голям шанс за сериозен пробив на следващото състезание от категориите "Мастърс 1000". То отново е в САЩ - в Маями. Причината за шанса се крие във факта, че той ще бъде поставен под номер 11 в основната схема.

Това означава, че жребият ще бъде доста по-благосклонен поне на хартия, тъй като ще може да срещне опонент от топ 4 чак на четвъртфиналната фаза. Как обаче Димитров ще бъде поставен с две места напред в сравнение със схемата от Индиън Уелс?

Едната причина е, че той ще стигне 12-ото място в световната ранглиста, когато тя бъде обновена (18 март), тъй като ще измести Тейлър Фриц (въпреки че ще са с равни точки). Втората причина е, че световният номер 1 Новак Джокович обяви, че няма да играе в Маями.

Всички 32 поставени състезатели там ще почивак в първи кръг. Във втори Гришо ще срещне непоставен, а в трети някой измежду поствените между номер 17 и номер 24 (Александър Бублик, Себастиан Баес, Адриан Манарино, Франсиско Серундоло, Франсис Тиафо, Николас Джари, Лоренцо Музети и Ян-Ленард Щруф).

Още: Думите на Медведев за Григор Димитров, след като го победи с куп "подаръци" и грешки

И така в четвърти кръг потенциално няма да последва сблъсък срещу топ 4 на турнира (Карлос Алкарас, Яник Синер, Даниил Медведев и Александър Зверев), а срещу играч между номер 5 и номер 8 (Андрей Рубльов, Холгер Руне, Каспър Рууд или Хуберт Хуркач).

Друга добра новина е, че има да защитава само 45 точки от Маями, тъй като миналата година стигна до трети кръг, когато загуби от Яник Синер. Турнирът започва следващата седмица. А въпреки че отпадна на осминафиналите в Индиън Уелс - Григор Димитров спечели огромна сума - над три пъти по-голяма в сравнение с преди година.

"Всъщност това обичам най-много в тениса": Всички се оплакват от него, а Григор Димитров го обожава

Как Медведев накара всички да го освиркват - провокира и Григор Димитров, и публиката (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички