Джокович му диша прахта: Григор Димитров се залепи зад Алкарас в "луда надпревара"


Джокович му диша прахта: Григор Димитров се залепи зад Алкарас в "луда надпревара"
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

7821 0

Григор Димитров сбъдна надеждите на всички в края на миналия сезон и успя да задържи превъзходното си ниво на тенис и през тази година. Така вече над 6 месеца 32-годишният българин се радва на ренесанс за кариерата си.

През тази кампания Гришо спечели една титла и игра в още два финала (както и един полуфинал). И след като досега участваше само на хард, време е и сезонът на клей да започне. А за тази цел предстои трета поредна надпревара от категорията "Мастърс 1000".

Първата ни ракета влиза в него с баланс от 20 победи и 5 загуби през 2024-та година. И въпреки че не се представи на висота в единствения до момента турнир от Големия шлем (загуби в трети кръг от Нуно Боржеш), то хасковлията остава един от най-добрите през сезона до момента.

Още: Световни издания: Публиката в Маями подкрепяше Димитров, "Хард Рок" кънтеше от "Гри-гор"

Както е известно, в края на годината осемте тенисисти, които са спечелили най-много точки само чрез мачовете през този сезон, участват във финален турнир. Престижната надпревара ще се състои в Торино, Италия, а самият Гришо вече я е печелил през 2017 година (тогава в Лондон).

Григор Димитров е шести по представяне за 2024-та година: Джокович далеч зад него, а Синер е големият лидер

Григор Димитров и Яник Синер са сред най-добрите за 2024-та

След като прибави 600 точки с финала от Маями, то българинът вече има 1465 пункта през кампанията. Това му отрежда шесто място, а топ 10 допълват още Андрей Рубльов (1060 точки), Себастиан Баес (1060 точки), Каспър Рууд (1025 точки) и Юго Умбер (1025 точки).

Прави впечатление, че световният номер 1 е доста зад Гришо и извън топ 10. Новак Джокович заема 12-ата позиция в лайф класирането за сезона, като 36-годишният състезател сериозно подбира на кои състезания да играе. От януари насам той загуби 1/2-финал от Синер на Australian Open и напусна Индиън Уелс още в 3-ти кръг след шокиращо поражение от Нарди. След това Новак отказа участие в Маями и така той има 910 точки за годината.

Още: Над 10 пъти отгоре: Григор Димитров прибра епично повече пари, отколкото преди точно година

Карлос Алкарас, който бе победен от Григор на 1/4-финалите в Маями, е четвърти с 1700 точки. Разбира се, големият лидер в класирането на живо няма как да не бъде Яник Синер - и то с колосална преднина пред втория Даниил Медведев. Ето и кои попадат в топ 8 към момента, както и колко точки имат:

  • Себастиан Баес - 1060;
  • Андрей Рубльов - 1060;
  • Григор Димитров - 1465;
  • Алекс де Минор - 1495;
  • Карлос Алкарас - 1700;
  • Александър Зверев - 1835;
  • Даниил Медведев - 2550;
  • Яник Синер - 3900.

А след фурора в Маями - кой е следващият силен и любим турнир, на който Григор Димитров ще участва?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички