Надъхан Адриан Андреев обърна германец и ще играе на 1/4-финал в Португалия


Надъхан Адриан Андреев обърна германец и ще играе на 1/4-финал в Португалия
Снимка: Getty Images

719 0

Третата ракета на България в мъжкия тенис - Адриан Андреев (№202), се класира за 1/4-финалите на турнира в Порто (Португалия) на твърда настилка от сериите "Чалънджър", осъществявайки обрат срещу световния №360 - Петер Гойовчик (Германия), от 0:1 до 2:1 сета.

В отделните части - 2:6, 6:3, 6:2, като двубоят продължи 1 час и 45 минути.

Развой на мача

22-годишният българин допусна да бъде пробит на два пъти в първата част - в петия и в седмия гейм, а впоследствие съперникът му затвори сета от втората открила се възможност пред него.

34-годишният немец проби подаването на Андреев и в първия гейм на втората част, но нашето момче бързо се съвзе и го върна за 1:1. В четвъртия гейм Адриан записа нов пробив, след това го затвърди за аванс от 4:1 и в крайна сметка изравни сетовете при 6:3.

Последният трети сет започна и завърши по чудесен начин за третата ни ракета - пробиви в първия и в петия гейм и спечелване на мача от втория появил се мачбол!

Следващ съперник

На 1/4-финалите в Порто Адриан Андреев ще се изправи срещу четвъртия в схемата и №153 в света - Лука Нарди (Италия). До момента двамата не са играли помежду си, а първият им сблъсък ще бъде на 4-ти август (началният час ще бъде определен на по-късен етап).

*Четете още НОВИНИ ЗА ТЕНИС в SPORTLIVE.BG!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички