Надал: Всички знаеха, че Григор ще стане топ тенисист и го доказа


Надал: Всички знаеха, че Григор ще стане топ тенисист и го доказа
Снимка: Getty Images/Gulliver

4275 0

Рафаел Надал е съперникът на Григор Диимитров на полуфинала на Australian Open. Рафа победи Милош Раонич в три сета с 6:4, 7:6, 6:4, а след двубоя заяви, че очаква много тежък мач с Григор.

"Той е страхотен играч. Всички мислеха, че той ще стане топ, топ тенисист и днес той го постига", заяви Надал и продължи с хвалбите по адрес на българина.

"Играе неврроятно. Мога само да го поздравя, особено след проблемите, които имаше миналата година. Той обаче се справи и показва страхотен тенис. Едно е сигурно, очаква ме много тежък мач", допълни испанецът.

Надал сподели, че е имал съмнения дали ще продължи толкова напред в турнира. "Не съм арогантен, няма да лъжа. Винаги съм изпитвал съмнения. Дори когато съм правил пауза и заради контузия, никога не съм бил сигурен, че ще се върна. Но това ме зарежда допълнително. Имах успешна кариера и много трудни моменти. Това ме кара да се наслаждавам на всеки мач, като този ден особено.

Продължих да се боря и да вярвам и да се концентрира върху следващата точка. Днес Раонич бе много труден съперник за мен, всъщност винаги е бил. Реших да променя линията си днес. Той е много агресивен и знаех, че трябва да съм максимално концентриран за всяка точка", сподели Надал за спечелините 3 сетбола във втория сет.

Той допълни, че ще се наслаждава на полуфинала между Федерер и Вавринка: "Обичам спорт и ще гледам мача, всеки който обича спорта, трябва да го гледа. След контузията на Роджър и да показва такъв страхотен тенис, това е неворятно. Трябва да го поздравия за усилията, които е положил."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички