Рафа Надал победи Монфис, следва сблъсък с Раонич


Рафа Надал победи Монфис, следва сблъсък с Раонич
Снимка: Getty Images/Gulliver

1087 0

Испанецът Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на Australian Open. Шампионът от 2009 година си осигури място сред най-добрите осем след победа с 6-3, 6-3, 4-6, 6-4 над французина Гаел Монфис за 2 часа и 55 минути игра.

Деветият в света испанец започна много силно срещата и след ранен пробив във втория гейм поведе с 3-0. Надал нямаше проблем да задържи аванса и да спечели сета с 6-3. По-добрата игра на Матадора продължи и във втория сет. Рафа успя да пробие подаването на съперника още в откриващия гейм, след което да затвърди пробива за 2-0. Този път отговорът на Монфис не закъсня и французинът върна пробива в шестия гейм за 3-3. До края на сета обаче благодарение на опита и най-вече на психическата си устойчивост, Надал реализира нови два пробива, с което затвори и частта отново при 6-3.

Изправен пред угрозата от елиминация в три сега Монфис започна много по-концентрирано третия сет. С далеч по-солидна игра поставеният под номер 6 проби в деветия гейм, за да поведе с 5-4. Въпреки че трябваше да отразява четири точки за пробив, в крайна сметка французинът спечели сета с 6-4.

Солидното представяне на Монфис продължи и в началото на четвъртия сет, като той излезе напред в петия гейм с нов пробив. Първата ракета на Франция затвърди преднината си на свой сервис за 4-2, но вместо да се възползва от моментното си състояние, позволи на Надал да спечели следващите два гейма и да изравни до 4-4. Това се оказа и решителният момент в мача, като испанецът спечели на нула подаването си, а след това успя да реализира нов пробив за крайното 6-4.

С успеха си Рафа се класира за четвъртфиналите на турнира, където негов съперник ще е поставеният под номер 3 Милош Раонич от Канада, който по-рано днес се наложи с 3-1 сета над испанеца Алберто Баутиста Агут, пише БГНЕС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички