Надал загуби първи сет на US Open по пътя към деветия си 1/4-финал в турнира


Надал загуби първи сет на US Open по пътя към деветия си 1/4-финал в турнира
Снимка: Getty Images/Guliver

1583 0

Испанецът Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ, след като победи хърватина Марин Чилич с 6-3, 3-6, 6-1, 6-2 в мач от долната половина на мъжката схема.

Световният номер 2 загуби първи сет от началото на надпреварата, но бе по-солиден от съперника си, като го проби общо шест пъти, за да стигне до успеха след 2 часа и 49 минути игра. Надал завърши мача с 38 уинъра срещу 26 непредизвикани грешки, докато Чилич допусна цели 40 непредизвикани грешки и направи 33 печеливши удара.

По този начин Надал достигна четвъртфиналите във Флъшинг Медоус за девети път в кариерата си, а там ще се изправи срещу 20-ия поставен Диего Шварцман. Аржентинецът се наложи над шестия в схемата Александър Зверев с 3-6, 6-2, 6-4, 6-3.

В другия четвъртфинал от долната част на схемата един срещу друг ще се изправят Гаел Монфис и Матео Беретини, които записаха победи съответно над Пабло Андухар и Андрей Рубльов.

А кога излизат на корта Григор Димитров и Роджър Федерер за своя мач на US Open - разберете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички