Надал смаза Анди Мъри и загатна, че ще гони титлата в Лондон


Надал смаза Анди Мъри и загатна, че ще гони титлата в Лондон
Снимка: Getty Images/Guliver

983 0

Бившият №1 в света Рафаел Надал показа страховита форма във втория си мач от Финалния "Мастърс" в Лондон, след като надигра с категоричното 6:4, 6:1 втория в ранглистата на ATP Анди Мъри.

Шотландският боец, който паралелно се готви и за участие на "Купа Дейвис", регистрира сериозни 36 непредизвикани грешки и нямаше никакъв отговор на солидната игра от основната линия на испанския си опонент.

Мъри започна срещата силно срещу играча, срещу когото има 15 поражения в 17 срещи. Той успя да се възползва от по-бавното влизане в мача на Надал и го проби в самото начало.

Това обаче подейства отрезвяващо на Матадора, който веднага стигна до рибрейк и 1:1 в резултата. Тогава започнаха и честите грешки на Мъри, а самият Надал пропусна няколко топки за пробив при 4:3 в своя полза. В крайна сметка обаче при 5:4 Рафа успя да сграбчи шанса си и стигна до 3 сетбола. Още първият беше реализиран и Надал поведе в сетовете.

В следващия сет нямаше никаква интрига, като Надал стигна до много лесни два пробива, а при 5:1 и мачбол за Рафа Мъри регистрира 36-ата си непредизвикана грешка и загуби битката в зала "О2".

С победата си Надал почти сигурно се класира за полуфиналите, като има 2 мача и 2 успеха до момента. Мъри пък трябва да гони задължителен успех в последния си мач, за да има надежда за класиране, тъй като е с 1 победа и 1 загуба в английската столица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички