Надал победи Кирьос след страхотна битка в края, за да се класира за четвъртфиналите


Надал победи Кирьос след страхотна битка в края, за да се класира за четвъртфиналите
Снимка: Getty Images/Guliver

1946 0

Световният номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал си осигури участие на четвъртфиналите в първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. Испанецът се наложи над непредвидимия Ник Кирьос с 6-3 3-6 7-6(6) 7-6(4).

Първият и вторият сет бяха огледални. Надал поведе, след като осъществи пробив в четвъртия гейм, а в следващия сет се случи същото, но в полза на 26-ия в световната ранглиста, който бе силно окуражаван от домакинската подкрепа. Така след по-малко от час и половина игра резултатът бе 1:1.

Последните два сета обаче ни показаха тенис от най-висока класа. В третия и двамата състезатели сервираха убедително, като никой не съумя да пробие. Така се стигна до тайбрек, който също бе успорван, но в крайна сметка отиде на сметката на лидера в ранглистата.

В последния сет се стигна до ранен пробив в полза на Надал - още в третия гейм. Той сервираше добре и изглеждаше сякаш няма да има проблем да задържи подаванията си и да триумфира в срещата. Точно, когато сервираше за спечелване на мача обаче Кирьос показа най-доброто от себе си и върна пробива, за да се стигне до нов тайбрек.

В него обаче непредизвикани грешки на по-ниско ранкирания тенисист и сигурна игра за Надал дадоха своя резултат - испанецът продължава към четвъртфиналите, където го очаква Доминик Тийм, който по-рано надделя над Гаел Монфис с 3:0 сета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички