Джокович и Раонич са първите четвъртфиналисти в Мелбърн


Джокович и Раонич са първите четвъртфиналисти в Мелбърн
Снимка: Getty Images/Guliver

1409 0

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като надигра в три сета Диего Шварцман с 6-3, 6-4, 6-4 за малко над два часа игра.

Действащият шампион в надпреварата спечели откриващия сет след един-единствен пробив, дошъл в осмия гейм. Във втората част той дръпна с два брейка на старта за 3-0 и въпреки че нисичкият аржентинец върна един от тях, сетът бе на сметката на сърбина. Третата част бе идентична на първата – един пробив за Джокович и така седемкратният шампион в Мелбърн достигна последните осем в турнира.

За място на полуфиналите той ще спори с Милош Раонич. Канадецът също записа чиста победа над хърватина Марин Чилич – 6-4, 6-3, 7-5. И в трите сета Раонич стигна до успеха, след като реализира по един пробив. Той достига до фазата на четвъртфиналите без загубен сет, а в предишния кръг отстрани полуфиналиста от миналата година Стефанос Циципас.

Двамата с Джокович са се изправяли помежду си девет пъти, като сърбинът все още няма поражение от канадеца в преките сблъсъци. Преди пет години бившият номер 1 в света спечели на същата фаза в Австралия със 7-6 (5), 6-4, 6-2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички