Надал: Да спечеля отново тук е нещо повече от мечта


Надал: Да спечеля отново тук е нещо повече от мечта
Снимка: Getty Images/Gulliver

1429 0

Световният номер 2 Рафаел Надал бе изключително развълнуван, след като спечели 13-та титла от Ролан Гарос с убедителна победа над Новак Джокович в три сета във финала.

"Да спечеля отново тук е нещо повече от мечта, изключително щастлив съм, всички знаят, че това е най-важният корт в кариерата ми, имал съм толкова специални моменти тук. Поздравявам отбора на Новак и неговото семейство. Страхотна година за теб, това, което ти правиш за тениса, е нещо много специално. За мен е удоволствие да споделям корта с теб. Надявам се да продължа да се изправям срещу теб на корта в следващите години", коментира Надал на церемонията по награждаването.

"Благодаря много на всички, които правят възможно да се проведе тази турнир. Това са много тежки времена за всички и ние сме късметлии, че можем да играем любимия си спорт. Благодаря на Ролан Гарос, че подкрепя нашия спорт в тези много трудни времена", допълни той.

"Искам да благодаря на моя екип и на близките ми, много от които нямаше как да дойдат тази година. Да спечеля отново тук е нещо повече от мечта, изключително щастлив съм, всички знаят, че това е най-важният корт в кариерата ми, имал съм толкова специални моменти тук. Намираме се в много тежък период, не мога да празнувам победата по нормалния начин, но все пак благодаря много. Надявам се след няколко месеца, когато се върнем тук да можем да се наслаждаваме на мачове пред пълни трибуни", каза още Надал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички