Рафаел Надал прегази Диего Шварцман за 13-ия си финал на Ролан Гарос


Рафаел Надал прегази Диего Шварцман за 13-ия си финал на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Guliver

1638 0

Испанецът Рафаел Надал стигна финала на Откритото първенство по тенис на Франция при мъжете, след като надви Диего Шварцман в три сета – 6-3, 6-3, 7-6 (0) за над три часа игра.

Двамата се вкопчиха в здрава битка още в първия гейм на срещата, продължил цели 14 минути, като Матадорът успя да удържи подаването си, спасявайки две точки за пробив. Последва пробив за Надал, но Шварцман го върна след чудесна игра.

„Кралят на клея“ обаче си върна предимството и до края на сета не допусна изненади, за да поведе в частите. Във втория сет 12-кратният шампион в надпреварата осъществи нови два брейка, за да се доближи на сет от 13-ия си финал в турнира.

Испанецът дръпна с пробив за 3-1 и изглеждаше под контрол, но позволи на своя добър приятел от Аржентина да се върне в мача. След две серии от разменени пробиви, закономерно изходът от сета бе решен след тайбрек.

Там Шварцман имаше предимство в първите разигравания, но в крайна сметка не успя да спечели нито една точка и приключи първото си участие на полуфинал от Шлема в три сета. Надал се реваншира за загубата си от аржентинеца на четвъртфиналите в Рим и вече има 10 победи от 11 мача срещу съперника.

Испанецът ще се бори за своята 13-а титла на Ролан Гарос, като при успех в неделния финал ще стане първият тенисист изобщо при мъжете и жените с 13 трофея от един турнир (Мартина Навратилова има 12 титли от надпреварата в Чикаго).

Освен това, той ще изравни Роджър Федерер с 20 трофея от най-висока категория в тениса. Надал стигна до спора за титлата без загубен сет за шести път в участията си в Париж, а негов опонент в неделя ще бъде победителят от мача между световния номер 1 Новак Джокович и Стефанос Циципас, които играят малко по-късно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички