Над 100 млн. зрители по света са гледали триумфа на Григор в София


Над 100 млн. зрители по света са гледали триумфа на Григор в София
Снимка: БГНЕС

1308 0

"Сигурен съм, че Григор Димитров ще бъде вдъхновение за стотиците деца, които го гледаха на живо", заяви бившият министър на спорта Красен Кралев, визирайки появата на първата ни ракета на турнира в София.

"Медалите са важни, но по-важно от всичко е здравето на децата”, сподели още той и обясни, че успехите на българските спортисти и играта им пред българска публика са шанс младежите да се докоснат до магията на спорта.

"Освен това всички наши сънародници заслужават да видят звездите си на живо”, допълни Кралев по повод провеждането на тенис турнира Sofia Open в София в предаването "Лице в лице".

"Няма по-добре изхарчени пари за реклама на държавата от парите, изхарчени за такива състезания”, заяви Кралев по повод споровете, които се появиха в публичното пространство, за това дали държавата трябва да финансира големи турнири като Sofia Open и състезанието за Световната купа по сноуборд в Банско. Той уточни още, че над 120 държави са излъчвали тенис турнира, а над 100 млн. зрители са го гледали.

"Държавата сама не може да си позволи бюджета на един такъв турнир”, каза Кралев и обясни, че Sofia Open е струвал около 3 млн. лв. От тази сума само около 0,5 млн. лв. се подсигурява от държавата, а останалата част е благодарение на спонсори, билети и рекламодатели. От друга страна, България получава обратно 350 хил. лв. от наема на залата, в която се провежда турнира.

Бившият министър на спорта сподели, че с нетърпение очаква и най-голямото спортно събитие в България досега – Световното първенство по волейбол през 2018 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички