Бивш треньор на Мъри: До края на годината Григор ще бъде в топ 5


Бивш треньор на Мъри: До края на годината Григор ще бъде в топ 5
Снимка: БГНЕС

2919 0

"Аз съм сигурен, че прякорът "Бейби Фед" не му стоеше много добре. Григор е играч, който има много индивидуални качества и с амбиция да спечели титла от турнир от Големия Шлем". Така започва анализа си за Гришо бившият треньор на Анди Мъри и шампион на Уимбълдън за юноши Марк Петчий.

Той също така прогнозира, че първата тенис ракета на България при мъжете ще пробие в топ 5 до края на годината. От началото на годината Григор спечели две титли от турнири ATP 250 - от Бризбън и от София. Днес (15 февруари) стартира в Ротердам с победа срещу Миша Зверев.

"Не очаквам Ролан Гарос да е неговият най-силен турнир през годината. Очаквам той да избухне на Уимбълдън или на Откритото първенство на САЩ. Защо не и да спечели един от двата турнира от Големия шлем“, заяви Петчий за Sky Sports, където е анализатор.

Петчий анализира и представянето на Димитров на Australian Open, където стигна до полуфинал, но отстъпи пред Рафаел Надал. "В Австралия видяхме пълния му блясък. Той демонстрира много добре своите най-силни качества. Той е много атрактивен на корта, а освен това е изключително приятна личност".

Според бившия треньор на Мъри единственото нещо, което е нужно на Димитров, за да влезе в топ 5, е постоянство. "Григор притежава огромен талант и нямам никакво съмнение, че той ще пробие до топ 5 до края на годината. Единственото нещо, от което Димитров има нужда е постоянство. Ако той продължи да играе по същия начин, ако продължи да бъде толкова убедителен и психически стабилен, то няма никакво съмнение, че ще бъде в топ 5, а ако не в топ 5, то близо до най-добрите в света в края на сезона".

Относно сравненията с Роджър Федерер, той смята, че те ще бъдат забравени, ако българинът спечели титла от Големия шлем. "Знам, че бившият му треньор Роджър Рашийд се опита да разкара този негов прякор от биографията на Димитров и отвсякъде другаде. Сигурен съм, че ако Григор спечели турнир от Големия шлем „Бейби Фед“ ще бъде забравен".

Според Марк Петчий връзката между българина и неговия настоящ треньор Дани Валверду е много силна и двамата не може да имат по-перфектна връзка. 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички