НА ЖИВО: Григор Димитров - Джак Сок 6:7(7), 2:6, 3:6


НА ЖИВО: Григор Димитров - Джак Сок 6:7(7), 2:6, 3:6

3786 0

Около 18:30 часа първата ни ракета при мъжете Григор Димитров откри кампанията си на втория турнир от Големия шлем за годината - "Ролан Гарос". Преди мачът на нашето момче приключи срещата при жените между Андреа Петкович - Шелби Роджърс, в която Петкович убедително победи. Димитров излезе срещу нелек съперник - американеца Джак Сок. Българинът определено трябва да внимава, защото миналата година отпадна в първи кръг в Париж точно срещу коварен непоставен съперник - Иво Карлович, при това с 0:3 сета.

ТРЕТИ СЕТ - 3:6

3:6 - последен шанс, след като Джак Сок трепна и направи двойна грешка за 30:30, но се поправи с брилянтен сервис по правата и атака от форхенд в опразнената част от корта - мачбол! Григор, обаче, оцеля, след като Сок не можа да направи не чак толкова трудно воле при минаващия от бекхенд на българина. Този проблясък на късмет не беше оползотворен и Григор пак сбърка от бекхенд, на ретур на втори сервис за втори мачбол на Сок. И той беше реализиран със страхотен форхенд.

3:5 - Григор прави необходимото, за да вземе подаването си и принуждава Джак Сок да сервира за победата.

2:5 - най-после Сок е наказан при излизане на мрежата с два поредни мощни бекхенда, но американецът бързо отговори с ново излизане на плитък ретур на Димитров и изравни за 15:15. Това му даде необходимата увереност и Сок напредна до 40:15, преди Григор да направи директна точка с печеливш бекхенд ретур. Това обаче беше всичко за гейма и Сок се доближи до крайната победа.

2:4 - Димитров се стабилизира на сервис, но ще трябва да пробие, ако не иска пак да си тръгне рано-рано от "Ролан Гарос".

1:4 - Сок не се отпусна и отговори с гейм на нула.

1:3 - най-после Григор спря серията от загубени геймове - седем поред, като успя да вземе подаването си на нула.

0:3 - Сок набързо взе първите две разигравания, преди Григор да отговори с хубава печеливша атака форхенд-бекхенд. При 40:15 Димитров показа малко магия и от бекхенд ретур, но Сок отговори с невероятно трудно воле от самото "Т" на корта и взе своето.

0:2 (пробив) - Григор стремително губи желание за игра - двойна грешка, непредизвикана грешка от бекхенд и още една грешка довеждат до 0:40! В този момент и съдията помогна леко, като поправи отсъден аут на лайнсмена на чудесен удар от бекхенд на Григор - 15:40. Димитров спаси и следващата точка, след стремителна атака от сервис и форхенд, но на третата бекхендът пак се пропука.

0:1 - Сок изглежда твърде стабилен и печели подаването си на нула.

ВТОРИ СЕТ - 2:6

2:6 (пробив) - Григор изглежда все по-разфокусиран и Сок стигна до сетбол, пак след грешка от бекхенд на българина. И Димитров се предаде бързо, след елементарна грешка от форхенд.

2:5 - Сок лети по корта и поведе с 40:0, преди Григор да успее да го принуди да сбърка поне един бекхенд. Американецът обаче отговори с истинска фантазия от форхенд, по рано отскочила топка.

2:4 (пробив) - истинска трагедия за Григор - 0:40, след двойна грешка и пробив на нула, дошъл след нова грешка на българина.

2:3 - този път Сок е безгрешен на свой сервис и бързо си връща аванса.

2:2 - първа двойна грешка и за Григор в мача, но само толкова.

1:2 - При 30:0 Григор направи магическо отиграване - лоб от воле, плюс печеливша къса топка. Това повдигна самочувствието на българина, който спечели разиграване бекхенд на бекхенд за 30:30, но след това за малко изпусна линията при бекхенд ретура. Сок, обаче, сбърка форхенд в близост до мрежата на коварна, ниска и бавна топка - дюс. Последва показно от бекхенд минаващ удар по диагонала и Григор стигна до шанс за пробив! За съжаление и тази пета възможност не беше използвана, след като българинът не успя да реализира нов минаващ. Бързо-бързо обаче дойде нов шанс - след двойна грешка на Сок. И отново Димитров не успя, след като противникът му го хвана в крачка при, познайте, удар на бекхенд страната на българина. След това американецът наниза още две поредни точки и отново се спаи.

1:1 - крайно неприятен старт на гейма за Григор, който сбърка лесно воле на мрежата и 0:30 за Сок. Димитров заби мощен сервис за 15:30, а след това Сок пропусна да се възползва при бекхенд смач на нашето момче, което само го вкара в корта, макар и по диагонал. Това се оказа решаващо и Григор взе гейма си.

0:1 - позитивен стар на Сок, който спечели гейма си на 15 и определено играе с настроение.

ПЪРВИ СЕТ - 6:7 (7)

6:7 (7) (тайбрек) - дългият гейм започна с агресивна точка на Димитров, който завърши лесно със смач. Сок отговори с натиск на бекхенд на българина и завърши на мрежата с високо воле за 1:1. Отново игра на бекхенд от страна на американеца, който дочака грешка на Григор за 1:2 точки. Перфектно излизане на мрежата от страна на българина и 2:2. Мощен сервис на Гришо, който му даде аванс от 3:2 точки. 3:3 след прибързан опит за атака от ретур от форхенд на Димитров. Първи минипробив - страхотен ретур от бекхенд по диагонала на втори сервис на Сок и американецът не можа да върна топката в корта. 5:3 за Григор, след хубав сервис и атакуващо построена точка, но след това прекалено артистично отиграване на българина доведе до връщане на минипробива, при 5:4. Мощен сервис на бекхенда на Григор и 5:5, а след това Сок стигна и до сетбол, след бърза атака от форхенд на плитък бекхенд ретур на Гришо. Със страхотно бекхенд воле българинът отрази на свой сервис сетбола - 6:6 точки! Силово разиграване, в което форхендът на Григор се оказа по-силен и вече сетбол за него, но на сервис на Сок - 7:6. Американецът изненада Григор на сервис и с отличен начален удар по правата, на форхенд на българина, изравни за 7:7. Пак дълго разиграване и отново бекхендът на Григор не издържа - втори сетбол за Сок. И този път американецът го взе, след ново по-дълго разиграване, в което Григор беше в по-лоша позиция и опита да обърне нещата с форхенд, но неуспешно.

6:6 - Сок също е безгрешен - гейм на нула и тайбрек.

6:5 - Григор е недосегаем на сервис - гейм на нула.

5:5 - двойна грешка и ас за старт на гейма от Сок, който бързо включи на по-висока предавка и след смач плюс мощен сервис докара нещата до 40:15. Брилянтен нисък ретур от бекхенд на Григор означаваше 40:30, но след това българинът изкара далеч в аут сечения си бекхенд от ретур.

5:4 - Силен сервис гейм за Димитров, който го взе на 15, с ас за десерт.

4:4 - Григор започна да понастройва бекхенда си, който беше поставен на сериозно изпитание дотук от Сок, особено на сервис. Българинът поведе с 30:0, но Сок успя да изравни до 30:30, след като бекхенд по правата на Григор удари мрежата. Страховит ретур даде втори шанс за пробив за Димитров в сета, но Сок го неутрализира със сервис на бекхенда на нашето момче. Американецът обаче направи двойна грешка - втори шанс за пробив за Димитров само в този гейм! И той обаче не беше капитализиран, след като Сок игра агресивно, с първи сервис на бекхенд и моментална атака, която беше неотразима. Джак по чудо се спаси от нова двойна грешка, но не и от загуба на разиграването, след агресивна игра на Григор - трети шанс за пробив! И отново вратата остана затворена - мощен сервис и грешка от бекхенд ретур на Димитров, а след това Сок успя да обърне нещата и да вземе своето.

4:3 - Солиден сервис гейм на Димитров, който при 40:0 допусна Сок да му направи атрактивен печеливш ретур от бекхенд по правата, но само толкова.

3:3 - първа точка за пробив и на сметката на Григор, който с агресивен ретур и агресивен форхенд принуди Сок да сбърка. Американецът, обаче, се защити със силен сервис и успя да вземе гейма си.

3:2 - Димитров отново е на висота на сервис, като даде само една точка на противника, след сбъркан лифтиран бекхенд.

2:2 - Григор пропусна да се възползва от две непредизвикани грешки на Сок и 15:30, като американецът взе всички останали точки в гейма.

2:1 - първи труден гейм за Григор, който спаси две точки за пробив, след като бекхендът му даде дефект и се стигна до 15:40. И при двата шанса обаче българинът беше достатъчно агресивен и не позволи на Сок дори да си помисли да спечели поне едната точка.

1:1 - Сок отговори на предизвикателството, също с бърз гейм.

1:0 - добро начало за Григор, който на свой сервис не срещна проблеми.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Досега Димитров и Сок са се срещали в турнир на ATP само веднъж - в Стокхолм през миналата година. Мачът остана в паметта на всички тенис фенове с извънземните две поредни изпълнения на Григор - удар зад гърба и удар между краката, т.нар. хотдог, при това с лице към мрежата. Димитров спечели срещата с 5:7, 6:4, 6:3.

Интересен факт е, че Сок е втори в света в класацията за най-въртелив форхенд след Рафаел Надал. Американецът взе титла на клей в Хюстън и има нелошо представяне на червено в Европа дотук. В момента Сок е номер 37 в света.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички