Пиронкова тръгна ударно на "Ролан Гарос"


Пиронкова тръгна ударно на "Ролан Гарос"

1101 0

Цветана Пиронкова започна с престижна победа участието си на тенис турнира от Големия Шлем "Ролан Гарос. Това е десето участие в Париж на пловдивчанката, която в мач от първия кръг срази чехкинята Барбора Стрицова, №23 в света, със 7-6(5), 6-2.

Нашето момиче беше подкрепяно от голяма група българи с трикольори, след които бяха майка й Радосвета и гаджето й Михаил.

Цвети избра да сервира и спечели подаването си на старта. В третия гейм обаче чехкинята успя да я пробие. Пловдивчанката отвърна с рибрейк на 15 след печеливш удар от форхенд. Двете си размениха по още един пробив. Стрицова направи брейк за 4:3, а след това успя да вземе и подаването си. Пиронкова на свой ред взе гейма си на нула, но съперничката вече подаваше за сета. Българката не трепна. Тя поведе с 40:15 и завърши с печеливш удар от форхенд по диагонала. Първата ни ракета отрази точка за пробив и спечели отново подаването си, за да излезе напред в резултата с 6:5. Стигна се до тайбрек, в който Цвети стигна до сетбол при 6:5 и го реализира след отличен форхенд по диагонала, за да вземе частта след 61 минути игра.

Пловдивчанката стартира с пробив втория сет след двойна грешка на съперничката. Цветана обаче тутакси върна „жеста“ като допусна рибрейк също след двойна грешка. Тя успя да постигне нов пробив за 3:2. След това затвърди и вече беше на два гейма от победата. Българката проби на нула и вече сервираше за място във втория кръг. Тя стигна до 40:15 и затвори сета при първата си възможност.

За успеха си Пиронкова взе 70 точки за световната ранглиста, където е 49 от вчера, както и 50 000 евро от наградния фонд в Париж. Следващата й съперничка ще бъде Дениса Алертова (Чех) или квалификантката Йоана Конта (Вбр).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички