Мъри порази Джокович точно преди "Ролан Гарос" - на финала в Рим (ВИДЕО)


Мъри порази Джокович точно преди "Ролан Гарос" - на финала в Рим (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1701 0

За пръв път в историята Анди Мъри спечели титлата на Мастърса в Рим. Шотландецът грабна титлата от досегашния ѝ носител и номер едно в света Новак Джокович в два сета – 6:3, 6:3. Това беше едва втора загуба за сезона за Новак Джокович, а Мъри си направи отличен подарък за рождения ден - днес той навърши 29 години.

Преди мача беше ясно – Мъри трябваше да е по-свеж предвид по-леките съперници до финала и предвид изцеждащите силите мачове на Ноле с Рафаел Надал и Кеи Нишикори. Шотландецът установи превес с бърз сервис гейм на нула и стигна моментално до три точки за пробив, но ги пропусна всичките, като в два от случаите сбърка сам – с твърде агресивен ретур в първия и на метър от мрежата след като достигна къса топка и трябваше да вкара удара по правата, но не успя.

Световният номер две усещаше, че трябва да натисне и не отслаби хватката, стигайки до 15:40 при 2:1 в своя полза. И този път пробивът стана факт още от първата възможност – с агресивен форхенд ретур Мъри влезе в разиграването, моментално насочи втори форхенд по диагонала и Джокович, който до този момент не беше спечелил нито една точка на сервис на шотландеца в мача, не успя да хване правата. В крайна сметка, до края на сета сърбинът взе общо 5 точки на начален удар на Мъри, който приключи сета с неспасяема къса топка – 6:3.

В началото на втората част Джокович стигна до точка за пробив, след като определено показа, че няма да се даде просто така, но Мъри се спаси. Световният номер едно обаче продължи да натиска при 2:1 гейма в своя полза и този път си спечели две точки за пробив, но и в двата случая противникът му се спаси брилянтно – с точно излизане на мрежата и с мощен сервис.

Нивото постепенно се вдигаше и на свой ред Мъри притисна Джокович на негов сервис – 30:40 при 2:2 гейма, след поредица брутални форхенди по обратния диагонал. И с мощен, агресивен бекхенд-ретур шотландецът стъпи в решителната точка, за да завърши лесно с технично стоп воле – пробив за Мъри! Той затвърди аванса си след гейм на 30, в който имаше три страхотни разигравания, всичките спечелени от шотландеца – включително едно след бекхенд смач.

Оттук нататък връщане назад нямаше – Мъри стигна до победата след нов пробив, за 6:3, още на първия мачбол, като върна невероятна топка от паната на корта – точката на годината!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички