Григор Димитров се срина още в първи кръг в Рим


Григор Димитров се срина още в първи кръг в Рим
Снимка: Getty Images/Guliver

1939 0

Три поредни загуби - това е най-негативната серия на първата ни ракета при мъжете Григор Димитров откакто влезе в елита на мъжкия тенис. Той отстъпи безславно още в първия си мач на Мастърса в Рим на младока Александър Зверев - 6:1, 6:4. Това беше втора загуба на Димитров от този съперник в общо три мача, след като германецът би нашето момче в три сета на тазгодишния Мастърс в Индиън Уелс. За Димитров това е трето поредно поражение след загубите на финала в Истанбул и в първия кръг на Мастърса в Мадрид.

Първият удар в мача нанесе Зверев - в четвъртия гейм. Тогава младият германец проби на 30, при втората си възможност. Интересен факт е, че до 15:40 в подаването на Димитров се стигна, след като той скъса кордаж при рутинен удар от форхенд. На финала в Истанбул българинът скъса пет пъти кордаж, в крайна сметка побесня и строши три ракети, което означаваше служебно 0:6 срещу него в решителния трети сет. Не закъсня и втория пробив в ущърб на Григор - този път на нула, в шестия гейм, след като българинът заби бекхенда си в мрежата от позиция, от която би трябвало да го вкара със затворени очи. За капак Зверев затвори сета с нов гейм на нула - 6:1.

Мизерията за Димитров стана пълна в третия гейм на втория сет - пробив за 2:1 гейма, след като спаси 0:40, но изгуби следващите две точки. До този момент българинът нямаше нито един печеливш удар! Чак в гейм номер 14 в мача Димитров успя да направи чисто печелившо отиграване - лифтиран бекхенд по правата, а в следващото разиграване дойде успех и от форхенд. Геймът беше спечелен след две изравнявания и нов печеливш форхенд на Григор - на линията по диагонал.

Двата поредни трудни сервис гейма на Димитров дадоха резултат и той най-после успя да влезе в сервис гейм на Зверев, спаси две точки на младия германец да го затвори, стигна до шанс за пробив и успя да го реализира след елегантна къса топка - 4:4. И точно когато българинът имаше психологически импулс, Зверев отговори безмилостно - пробив на 30, след като младият германец буквално пробиваше защитата на Димитров с мощта си и заслужено успя да си върне аванса след вихрена атака от форхенд. Така Зверев излиза във втори кръг в Рим срещу тенис легендата Роджър Федерер, а за Димитров предстоят две седмици размисъл преди "Ролан Гарос".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички