Мъри отнесе изненадата Хачанов и ще играе на 1/4-финал в Париж


Мъри отнесе изненадата Хачанов и ще играе на 1/4-финал в Париж
Снимка: Gulliver/GettyImages

952 0

Световният номер едно Анди Мъри се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция Ролан Гарос.

Шотландецът се наложи категорично с 6-3, 6-4, 6-4 над 53-ия в света Карен Хачанов от Русия, който изигра своя дебютен осминафинал на турнир от Големия шлем.

Иначе двубоят започна добре за Мъри, който реализира пробив в шестия гейм за 4-2. Шотландецът не изпусна предимството си до края на сета, като след 38 минути игра на корта спечели откриващата част с 6-3. Номер едно в света продължи с доминацията си над младия руснак, като направи ранен пробив за 2-1. Хачанов успя да върне брейка, за да изравни за 3-3, но последва нов пробив на Мъри, който отново върна преднината му в сета.

Подобно на първата част шотландецът задържа аванса си, като не изпусна шанса си и затвори сета при 6-4 в своя полза.

В третата част лидера в схемата получи още на старта четири възможности да пробие подаването на своя съперник, като в крайна сметка това се случи за 1-0 в негова полза. Мъри продължи да сервира много солидно и лесно печелеше своите геймове. Хачанов от своя страна бе достатъчно търпелив, което му донесе и резултат. Талантливият руснак се възползва от спада в играта на шотландеца и върна пробива, за да изравни за 4-4. Мъри обаче реагира мигновено, след като в много оспорван гейм успя отново да реализира пробив.

Сервирайки за срещата световният номер едно бе безпогрешен и след малко повече от два часа игра си осигури участие в следващия етап от надпреварата.

С победата си днес Мъри се класира за седми път на четвъртфиналите на Ролан Гарос, като там негов съперник ще бъде спечелилия от сблъсъка между Фернандо Вердаско (Испания) и Кей Нишикори (Япония).

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички