Психологически шок и тъжно отпадане за Григор Димитров на "Ролан Гарос"


Психологически шок и тъжно отпадане за Григор Димитров на "Ролан Гарос"
Снимка: Getty Images/Guliver

3878 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров допусна изненадваща загуба с 5:7, 3:6, 4:6 от испанеца Пабло Кареньо Буста и отпадна рано от надпреварата на "Ролан Гарос".

Мачът почна брилянтно за българина, който поведе с два пробива и 4:0 в първия сет, но допусна безобразен срив в играта си, предавайки следващите 5 гейма, а впоследствие и първия сет.

След психологическия шок Димитров така и не успя да се върне отново в мача. Сервисът му не вървеше, а в третия сет дори не стигна до възможност за пробив. В заключителната част желанието за обрат също напусна родния представител.

Въпреки изненадващото отпадане, Гришо ще спечели доста точки от турнира, след като през миналата година отпадна още в първия кръг. Въпреки това начинът, по който поставеният под №11 в схемата отпадна, за пореден път показа, че Димитров все още не е напълно готов да се намеси в битката на най-големите.

ТРЕТИ СЕТ

4:6 - Кареньо Буста не допусна изненада до края и спечели следващите си две подавания, печелейки срещата с 0:3.

2:4 - Убедителен гейм на 15 за Буста.

2:3 - Гришо записа по-убедително подаване, но задължително трябва да търси пробив, ако има надежда да остане в мача. Играта му обаче не предвещава подобен развой.

1:3 - Пробивът е затвърден и Буста е на 3 гейма от класиране за осминафиналите в турнира.

1:2 (пробив)- Поредният пробив на Буста не закъсня. Испанецът отново вдигна оборотите и реализира още първия си брейк пойнт с впечатляващ минаващ удар.

1:1 - Двамата размениха по един гейм на 30 за старт на третия сет.

ВТОРИ СЕТ

3:6 - Пробивът е затвърден, а Григор изостана с 0:2 в сетовете.

3:5 (пробив) - Този път сервисът на Димитров не издържа. Процентът на вкаран първи начален удар отново спадна драстично и Буста получи две точки за пробив. Гришо не издържа и отново беше пробит.

3:4 - Гейм на 30 за  испанеца и сетът продължава без пробив.

3:3 - Григор също остана внимателен и поведе с 40:0, но последваха изненадващи 3 поредни точки за испанеца, който успя да пласира няколко много дълбоки удара.

2:3 - Буста отново успя да поведе след уверени удари от основната линия.

2:2 - Много силен сервис гейм за Григор, който не остави никакви шансове на испанеца.

1:2 - Димитров имаше златна възможност в третата част да пробие, но пропиля всичките си възможности, атакуван яростно по бекхенд страната. В крайна сметка, Буста успя да се спаси и записа гейма на своята сметка.

1:1 - Григор изравнява сравнително лесно.

0:1 - Григор поведе отново с 0:30, по подобие на първия гейм в мача, но този път Буста отговори с 4 безответни точки.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 (пробив) - Григор Димитров започна отлично при сервис на Буста. Той допусна няколко непредизвикани грешки, а с минаващ удар си осигури аванс от 0:40. Испанецът спечели следващото разиграване, но последва дълга размяна на удари от основната линия. Пръв сбърка Кареньо Буста и Григор проби.

2:0 - Тежък сервис гейм за Григор, като се наложи да спасява две точки за връщане на пробива. Първият сервис на българина свърши страхотна работа в ключовите моменти и след 3 безответни точки той затвърди брейка.

3:0 (пробив) - Нов пробив за №11 в основната схема и категоричен аванс в първия сет.

4:0 - Този път категоричен сервис гейм за Григор, който печели на 15 след хубава атака по двата диагонала.

4:1 - Първи гейм за Буста, който успя да спечели на 30 след два удара в аут на Григор.

4:2 (пробив) - В 6-ия гейм имаше нова опасност за Димитров, който изостана с 30:40, но с отлично построена атака към мрежата успя да изравни. Той отрази още една брейк точка със силен начален удар, но като цяло стигаше трудно до завършващи точки. След 4-ото равенство Димитров записа ас по правата и отново получи шанс да затвори гейма, но с невероятни отигравания край мрежата Буста успя да задържи интригата в гейма - 5-о равенство. Хасковлията не успя да завърши разиграванията и при следващите си 3 предимства, а Буста стигна до точка за пробив след впечатляващ ретур при 8-ото равенство. Григор допусна двойна грешка и така испанецът върна единия пробив.

4:3 - Затвърждаване на пробива и Кареньо Буста се приближи максимално до българина.

4:4 (пробив) - Дори с новите топки падението на Григор продължи. Той допусна куп грешки в своята игра и при 30:40 отново допусна непредизвикана грешка - равенство в мача.

4:5 - Пети пореден гейм за испанския тенисист, който тотално разби играта на българина.

5:5 - Димитров сложи край на свободното си падане с категоричен сервис гейм, в който записа и два аса.

5:6 - Бърз гейм и за Кареньо Буста.

5:7 (пробив) - Поредната порция грешки на Димитров позволи на испанеца да поведе с 15:40. Гришо успя да запише ас при първия сет бол, но след това прати топката в мрежата - сет за Буста.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Гришо записа много добро начало на тенис турнира в Париж, след като в първите два кръга спечели срещу Стефан Робер и Томи Робредо, без да загуби нито един сет. Освен това той престоя на корта малко повече от 4 часа, което е изключително постижение за този тип настилка.

Двамата тенисисти са се изправяли един срещу друг 3 пъти, като Григор Димитров води с 2:1 в преките двубои. Двамата са разменили по един успех на "клей" в Мадрид, като при последната им среща през миналата година Буста спечели със 7:6, 6:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички