Мъри изхвърли Григор Димитров след скандален 4-и сет (ГЕЙМ ПО ГЕЙМ)


Мъри изхвърли Григор Димитров след скандален 4-и сет (ГЕЙМ ПО ГЕЙМ)
Снимка: Getty Images/Guliver

5106 0

Днес на Централния корт на Australian Open един срещу друг излизат Григор Димитров и Анди Мъри в спор за влизане на четвъртфинал на първия турнир от Големия шлем.

Двубоят вече започна и ще може да го следите НА ЖИВО в Sportline.bg

Четвърти сет

5:7 Мъри сервира с нови топки, като поведе с 30:0. Гришо успя да стигне до 30:30 с прекрасни удари от основната линия, но Мъри записа ас за 40:30. Последва добро разиграване, но шотландецът спечели с разиграването с флук от бекхенд - 5:7 и победа на Мъри.

5:6 При 0:15 за Мъри британецът сбърка ретур, но съдията отсъди преиграване на точката, давайки нов шанс на шотландеца. Той се възползва отлично, като поведе с 0:40, а след това завърши с уинър. В яда си Гриши размаза ракетата си на корта.

5:5 Мъри затвърди пробива си с гейм на 30.

5:4 Последва слаб сервис-гейм за Гришо, който записа поредица от грешки и Мъри успя да пробие след форхенд в аут на българина.

5:3 Григор набра скорост в 8-ия гейм и дори стигна до точка за пробив при 30:40, но Мъри направи отлична поредица в посока на бекхенда на Григор и изравни. Гришо можеше да стигне до нова точка за пробив, но съдиите отсъдиха абсурден аут, с което позволиха на Мъри да преиграе точката, а шотландецът успя да спечели следващите две разигравания.

5:2 Гришо имаше проблеми при своето сервиране, като дори при 30:30 се наложи да смени ракетата. Въпреки това той показа солидна игра от основната линия и запази аванса си от един пробив.

4:2 Бърз гейм на 0 за шотландеца

4:1 Подобно на откриващия си гейм в тази част Григор изпусна предимство от 30-0, но тук не позволи да се стигне дори до възможности за пробив, измъквайки подаването си и се доближава на още два гейма от вкарването на мача в решителен пети сет.

3:1 Бекхенд уинър за Димитров приключи първата точка, а малко по-късно българинът поведе с 15-30, но шотландецът показа здрави нерви и измъкна подаването си с три поредни точки.

3:0 С трети ас и гейм на 0 Гришо поведе с 3:0.

2:0 Хаскволията поведе с 15:30, но Мъри заложи на сервис воле и изравни, а след това при страхотно разиграване на мрежата успя да поведе. Димитров обаче заложи на атаката и с воле и грешка от бекхенд на Мъри имаше точка за пробив. Шотландецът излезе на мрежата, но с мощен бекхенд Гришо препарира съперника си.

1:0 Гришо почна уверено и мощни форхенди направи 30:0, но след това допусна три безответни точки. Българинът обаче успя да се защити, а след това безпроблемно поведе с 1:0.

Трети сет

3:6 Късният пробив даде криле на Мъри, който с разнообразна игра записа гейм на 15 и спечели сета.

3:5 Димитров започна слабо следващата част, като допусна два брейк бола. Той успя да се защити, но при преимущество допусна двойна грешка. Оттам нататък инициативата отиде на станата на Мъри, който отново стигна до точка за пробив, а Григор сбърка форхенд, пращайки топката в мрежата

3:4 Мъри допусна непредизвикана грешка за 0-15 и малко по-късно мощен уинър от форхенд за Григор направи резултата 15-30, но и в двата случая шотландецът успяваше да изравни след асове. Още един добър начален удар му даде възможност да затвори гейма си, а в последвалата точка Григор рискува от ретур и изпрати топката в мрежата, с което световният №6 отново успя да се измъкне.

3:3 Спокоен сервис гейм за Григор, който бе открит с красив уинър от бекхенд по правата, последва печеливш удар и от форхенд, а грешка от ракетата на Мъри означаваше 40-0. Шотландецът съумя да спаси единия геймбол, но при втория дойде ред на силен сервис за Димитров, с който достига до 3-3.

2:3 Тук Григор на два пъти бе близо до това да наниже уинър, но ударите му не успяха да намерят корта и това доведе до 30-0 в полза на Мъри, който след това допусна своята четвърта двойна грешка. Последва разиграване, в което Григор показа изключително придвижване на корта, но в крайна сметка се озова на земята и точката бе спечелена от шотландеца, който бурно се скара на главния съдия, че топката е топнала два пъти преди един от ударите на Димитров. Българинът достигна до 30-40 след атака от ретур и завършващо воле, но при втория си геймбол Мъри не сгреши и отново повежда в резултата.

2:2 Това беше първият гейм, в който имаше интрига, като Мъри имаше два шанса за пробив. Българинът обаче показа здрави нерви, като успя да неутрализира силния ретур на съперника си, а с хубав сервис принуди Мъри да сбърка и спечели за 2:2.

1:2 Първата почивка в сета дойде след нов уверен сервис-гейм на Мъри, в който той записа двойна грешка, но Гришо нямаше шансове да затрудни съперника си.

1:1 Гришо отговори по отличен начин, записвайки първия си гейм на 0 в мача.

0:1 Мъри успя бързо да се съвземе от шока, който преживя във втория сет, като записа бърз гейм на 0.

Втори сет

Тайбрекът почна с размяна на мини пробиви от двете страни на корта, а при 3:2 в полза на Гришо и сервис на Мъри последва епично разиграване, при което Димитров направи феноменален минаващ удар и поведе с 5:2. Последва мощна атака и нови излизане на мрежата за Григор, който вече поведе с 5:2. Мъри успя да запише мини пробив и взе следващите си два сервиса, но с мощен сервис по правата Мъри прати ретур в мрежата и Гришо изравни за 1:1.

6:6  Григор Димитров показа най-доброто от себе си в следващите минути, като с прекрасни ретури стигна до 15:40. Мъри обаче запази спокойствие и стигна до равенство. С атака при мрежата българинът отново дръпна с точка, а след това шотландецът допусна двойна грешка, а хасковлията върна пробива - 6:6.

5-6 Пробив! За съжаление, след като измъкна два изключително трудни сервис гейма, тук Григор отново се пропука под напрежението, под което го постави неговия съперник. Грешка от изключително труден смач на българина и перфектен минаващ удар за Мъри отново доведоха до 0-30, а малко по-късно шотландецът вече разполагаше с два брейкбола. Още при първия Мъри се възползва от шанса си след неточност от воле за Димитров и сега ще сервира за преднина от 2-0 сета.

5-5  И в този гейм шотландецът съумя да спечели подаването си без почти никакви затруднения, губейки само една точка на старта.

5-4  Ново тежко изпитание за Димитров, който допусна две поредни грешки в началото на гейма, а след печелившо воле Мъри вече имаше пред себе си два шанса за решителен пробив в сета. В тези моменти шотландецът все пак също направи няколко грешки, благодарение на които Григор отрази опасността, а след това се нуждаеше от общо три геймбола преди да сложи точка на спора в този гейм.

4-3 Световният №6 наниза няколко уинъра още от ретур, а благодарение на доброто си посрещане достигна и до възможност за още един пробив. За щастие в този момент Григор намери първия си сервис и отрази опасността, като дори достигна и до нов геймбол, който обаче пропиля с неточност от форхенд. Печеливш смач означаваше нова възможност пред Григор, който този път не сгреши и след близо 8 минути здрава битка излиза напред в резултата.

3-3  Пробив! Мъри спечели надиграване в близост до мрежата и поведе с 15-0, но след това допусна непредизвикана и двойна грешка. Атака още от ретур предизвика нова неточност от ракетата на шотландеца, което даде два шанса за пробив пред Григор. Той пропусна първата след изтощително разиграване, но при втората изчака грешката на Анди и резултатът е изравнен.

2-3  Григор Димитров спира серията на противника си от три поредни гейма, спечелвайки подаването си без особени затруднения на 15.

1-3  И тук Мъри успява да затвърди пробива си. Агресивна игра на българина му донесе успех, но само до 30-30, когато последваха нови два сгрешени ретура и шотландецът печели своя девети гейм от последните 11 изиграни.

1-2  Пробив! За съжаление първият сервис на Григор продължава да липсва в по-голяма част от мача, а шотландецът постоянно се възползва от това и тук набързо поведе с 15-30 след уинър от ретур. Българинът успя да изравни резултата, но последваха нови две неточности от ракетата му и Мъри повежда със сет и пробив във втория.

1-1 Мъри сгреши на старта на този гейм, а малко по-късно Димитров успя да достигне до равенство при 30-30, но прибързан опит за атака още от ретур доведе до геймбол за шотландеца. Страхотен уинър по правата за българина изведе резултата до дюс, но последваха две неточности при ретур и шотландецът измъква сервис гейма си.

ПЪРВИ СЕТ

4:6 - Григор имаше шансове да върне пробива, но допусна три поредни непредизвикани грешки. Така се стигна до 40:15 в полза на шотландеца, а с поредния си ас Мъри затвори сета - 0:1.

4:5 - пробив за Мъри.

4:4 - Анди Мъри продължи да изпълнява тежък първи сервис, като това му позволи да запише нов силен сервис-гейм, този път на 0.

4:3 - Гришо успя да се съвземе и след няколко добри разигравания Мъри допусна 2 грешки от бекехнд, които дадоха аванс на българина. С първия си ас той затвори седмия гейм.

3:3 - Шотландецът беше вдъхновен след връщането на пробива и записа три аса в следващата част, изравнявайки с най-категоричния сервис-гейм от началото на мача.

3:2 - За съжаление, пробивът беше върнат. При 30:30 Гришо отново заложи на атака при мрежата след дълбок форхенд. Мъри със страхотен бекхенд успя да запише уинър, а след грешка на Григор и да запише първия си пробив.

3:1 - Хасковлията отново записа силен гейм и се добра до равенство. При предимство за Мъри той се насочи към мрежата, но сбърка лесно воле и позволи на Мъри да запише първи гейм в мача.

3:0 - Григор Димитров затвърди пробива си, въпреки няколкото флука, които направи.

2:0 - Мъри предприе защитна тактика в първия си сервис-гейм, което се оказа грешно. Той допусна няколко грешки, след които Гришо поведе с 15:40 и форхенд в аут донесе първия пробив в мача.

1:0 - Григор Димитров започна уверено и, въпреки че допусна двойна грешка, спечели безпроблемно първия гейм в мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички