Мъри - Федерер е първият полуфинал на "Уимбълдън"


Мъри - Федерер е първият полуфинал на "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images/Guliver

1620 0

Световният №3 Анди Мъри се класира за полуфиналите на тенис турнира "Уимбълдън" днес, след като в първи мач от програмата на Централния корт стигна до 6-4, 7-5, 6-4 над Вашек Поспишил в мач, който беше прекратяван на няколко пъти заради дъжд.

Това ще е шесто излизане на полуфинал за шотландеца в последните 7 издания на турнира, като там той ще срещне Роджър Федерер. И двамата стигнаха до трисетови победи, като ще се изправят в повторение на финала.

Още в началото на първия сет Мъри стигна до пробив, след като Поспишил сбърка бекхенд воле при 30:40 при свой сервис. До края двамата не се пробиха и логично британецът взе откриващия сет - 6:4 и пауза заради дъжд.

Последва много равностоен втори сет, в който Поспишил показа солиден сервис-гейм и дори на няколко пъти затрудни Мъри при негови подавания. В 11-ия гейм обаче Мъри реализира брейк след 3 грешки от ракетата на своя съперник, а след това затвори сета с мощен смач - 7:5.

Всичко беше почти решено, а победата беше подпечатана в последните 2 гейма. При 4:4 Мъри реализира третия си пробив в мача и застана на основната линия, за да завърши мача със сервис гейм. Той изостана с 30:40, но все пак се защити и след няколко равенства в крайна сметка взе мача - 6:4 в последния сет.

Срещу Федерер Мъри има 11 победи срещу 12 за Маестрото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички