С поредния безупречен мач Федерер е на полуфинал на "Уимбълдън"


С поредния безупречен мач Федерер е на полуфинал на "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images/Guliver

1161 0

Роджър Федерер е твърдо решен да си върне титлата на "Уимбълдън", която за последно спечели през 2012 година, а днешният полуфинал с Жил Симон беше поредното доказателство за това.

Швейцарският феномен разби френския си опонент с 6:3, 7:5, 6:2 и, въпреки че на два пъти срещата беше спирана поради дъжд, с поредните си солидни час и половина игра успя да продължи към полуфиналите.

Федерер обаче спря серията си от геймове през пробив, след като във втория сет беше пробит при 5:4 в негова полза. Последва ри-брейк, 6:5 за Роджър и 15:0 при неговото подаване. Тогава за втори път заваля над корт №1, което прекрати мача за около половин час.

Роджър се върна с 3 безупречни сервиса на корта за 2:0 в сетовете, а след това реализира и два пробива в третата част, поздравявайки се с поредната си солидна победа на кортовете в "Ол Инглънд Клъб".

Въпреки че спря серията от 117 безгрешни подавания на Федерер, Симон определено нямаше ден днес. Първият му сервис не работеше, а отличните атаки на Федерер по всяка точка на корта не оставиха никакви шансове на световния №13.

На полуфиналите рекордьорът по титли от Големия шлем ще срещне победителя от срещата Анди Мъри - Васек Посписил, която се играе в момента на Централния корт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички