Мъри едва надви Кирьос, Федерер громи на US Open


Мъри едва надви Кирьос, Федерер громи на US Open

1326 0

Анди Мъри започна участието си на US Open с много трудна победа над Ник Кирьос със 7:5, 6:5, 4:6, 6:1. Скандалният австралиец, който е номер 37 в света, създаде сериозни главоболия на британеца, но класата на Мъри си каза думата и той се поздрави с успеха. 

20-годишният тенисист имаше уникални шансове срещу Мъри, който не се намираше в топ кондиция за мача, но многото непредизвикани грешки не позволиха на Кирьос да се надява на нещо повече от достойно представяне. 

Още в първия сет той пръв проби, но допусна нелеп обрат, а след като взе третия сет показа сериозни колебания в ударите си от основната линия, а Мъри успя да го накаже с два пробива и да спечели мача. 

Това беше трета победа в турнири от Големия шлем за Мъри над Кирьос през тази година. 

Напред продължи и Роджър Федерер, който даде едва 5 гейма на Леандро Майер в първия си мач на US Open - 6:1, 6:2, 6:2. Швейцарецът беше безапелационен и продължи да демонстрира изключителна техника и мощ, с което отново даде заявка, че може да спечели титлата в турнира. 

Другият швейцарец - Стан Вавринка, също почна с трисетова победа. Той надви Алберт Рамос 7-5, 6-4, 7-6(6), заковавайки 53 печеливши удара. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички