Бивш тенисист даде обяснение за странния случай с Новак Джокович и бутилката


Бивш тенисист даде обяснение за странния случай с Новак Джокович и бутилката
Снимка: Getty Images

3845 0

37-годишният бивш тенисист Жил Симон разясни в профила си в социалната мрежа Instagram странния случай с Новак Джокович от 1/2-финалите на турнира от сериите "Мастърс" в Париж.

В края на миналата седмица сърбинът победи Стефанос Циципас, а след това загуби финала на надпреварата, като впоследствие се появиха интересни кадри от сблъсъка му срещу гърка. На тях се виждаше как човек от щаба на Ноле сипва нещо в бутилка, която после е занесена до стола на бившия световен №1 (ВИДЕО).

Симон обясни, че това е стандартна практика, тъй като тенисистите имат сключени рекламни договори и за да не ги нарушават, не използват напитките, които организаторите на турнирите предоставят: "Хората, които не познават тениса и не разбират нещата, които са съвсем нормални за един професионален тенисист, започват да търсят сензации. Всичко си има съвсем логично обяснение".

"Редица от спортистите имат сключени рекламни договори и за да не ги нарушават, не използват течностите, предоставяни от организаторите на турнирите и техните спонсори. Вместо това се използват необозначени бутилки. В това няма нищо нередно!", подчерта Жил Симон и допълни:

"Мнозина го правят, но тъй като не са толкова популярни като Новак, никой не им обръща внимание. Сега обаче намериха нов повод за сензации и се правят опити за очерняне на Джокович".

*Жил Симон е бивш френски тенисист, които е спечелил 10 титли от турнири на ATP в кариерата си и е заработил малко над 6 000 000 долара от наградни фондове. В ранглистата е достигал до шесто място (5 януари 2009 година), а най-доброто му класиране на "Голям шлем" е достигане до четвъртфинал на Australian Open 2011.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички