"Можех да пострадам": Григор и Рубльов ядосани на организаторите в Шанхай


"Можех да пострадам": Григор и Рубльов ядосани на организаторите в Шанхай
Снимка: Getty Images

20716 0

Григор Димитров и Андрей Рубльов са играли с големи притеснения своя полуфинал на Мастърса в Шанхай. Двамата тенисисти са били обезпокоени за своята безопасност на корта заради дрон, който летеше твърде ниско над корта, пише essentiallysports.com.

Дронът наруши концентрацията на руснака в третия сет, когато той изоставаше от първата ни ракета. Той се обърна към съдията на стола, искайки пилотът на машината да бъде помолен да я приземи незабавно.

"Беше страшно, защото беше твърде ниско и не можех да го видя", оплака се Рубльов след мача. Той бе подкрепен от Григор, който каза: "Ако ме бе ударил, докато тичах или по време на движение, можеше наистина да пострадам".

И двамата добри приятели извън корта са се притеснявали въртящите се перки на дрона да не ги наранят. Според essentiallysports.com трябва да бъдат наложени строги правила относно използването на дронове на турнири, тъй като ситуацията притесни и Карлос Алкарас и Каспер Рууд. 

"Дроновете нямат работа на стадиона/корта по време на мачове на живо. Турът трябва да намери начин да предодврати това да се повтори", каза испанецът. Рууд добави, че безопасността на играчите не трябва да бъде компрометирана за нечие удоволствие. А ето колко пари спечели от тенис Димитров през 2023 г. и изобщо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички